18-07-2018
Πέος: Τι αξιολογούν ως «σημαντικό» οι γυναίκες (πάντως όχι το μήκος)

photo

Έχει το πέος σας «καλή εμφάνιση»; Νέα ιατρική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά αξιολογούν οι γυναίκες ως σημαντικό και αυτό δεν είναι το μήκος, με το οποίο οι περισσότεροι ασχολούνται.

 

Ελβετοί ερευνητές καταρρίπτουν το μύθο του μεγάλου μήκους του πέους και αναδεικνύουν την σημασία της καλής εμφάνισης. Όπως διαπίστωσαν στη μελέτη τους, το μήκος του πέους είναι ένα από τα τελευταία πράγματα  που απασχολούν τις γυναίκες, ενώ η εμφάνιση και η διάμετρός του από τα πρώτα.

 

Συγκεκριμένα, το πρώτο και κυριότερο χαρακτηριστικό που προσέχουν οι γυναίκες είναι η γενική αισθητική του εμφάνιση, ενώ το δεύτερο είναι η εμφάνιση της τριχοφυΐας στην περιοχή.

 

Στην τρίτη θέση βρίσκονται η εμφάνιση του δέρματός του και η διάμετρός του, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το σχήμα της βαλάνου.

 

Προς έκπληξή τους, βρήκαν ότι το μήκος του βρίσκεται στην έκτη θέση, στην έβδομη η γενικότερη εμφάνιση του οσχέου και στην όγδοη η θέση και το σχήμα του στομίου της ουρήθρας.

 

Η μελέτη

 

Οι ερευνητές εξέτασαν 105 γυναίκες ηλικίας 16 έως 45 ετών, οι οποίες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για το πόσο σημαντικές έκριναν τις παραπάνω παραμέτρους.

 

Οι συμμετέχουσες βαθμολόγησαν τις φωτογραφίες ανδρικών μορίων, ορισμένα εκ των οποίων ήταν χειρουργημένα για υποσπαδίας (μία σχετικά συχνή δυσμορφία του πέους, που χαρακτηρίζεται από την εκβολή του έξω στομίου της ουρήθρας σε άλλο σημείο της επιφάνειας του πέους και όχι στην κορυφή της βαλάνου που είναι το φυσιολογικό)και άλλα όχι, ενώ επιπλέον, απάντησαν σε ερωτήσεις για την ηλικία τους και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα χειρουργημένα για υποσπαδίας ανδρικά πέη, ενώ η βαθμολογία που έδιναν εξαρτιόταν από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του πέους, με κυριότερο την γενικότερη εμφάνισή του.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων της Ζυρίχης, στην Ελβετία, τα ευρήματά τους επιβεβαιώνουν εκείνα προηγούμενων μελετών οι οποίες είχαν δείξει ότι για τις περισσότερες γυναίκες το μέγεθος του πέους έχει ελάχιστη έως καμία σημασία και πως η πλειονότητα αυτών είναι ικανοποιημένες με το «μέγεθος» των ερωτικών συντρόφων τους.

 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

 

 

Η σημασία που δίνουν οι γυναίκες στις διάφορες παραμέτρους του πέους

photo