07-08-2020
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε τον κόλπο σας

photo

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίζετε τον κόλπο σας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για τις πρακτικές που εφαρμόζονται για την υγιεινή του κόλπου, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση στις γυναίκες, οι οποίες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο κόλπος όμως ξέρει! Μπορεί να αυτοκαθαριστεί παράγοντας βλέννη, η οποία απομακρύνει το αίμα, το σπέρμα και τα κολπικά εκκρίματα.

Εάν ανησυχείτε για την κολπική οσμή, μιλήστε με το γιατρό σας. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και τα υγιή και καθαρά αιδοία έχουν μια ήπια μυρωδιά, η οποία αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί, επίσης, να δώσει στον κόλπο σας μια ισχυρότερη, μοσχώδη οσμή, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι φυσιολογικό.

Tips

Πλύντε το εξωτερικό μέρος του κόλπου σας με ζεστό νερό όταν κάνετε μπάνιο. Μερικές γυναίκες χρησιμοποιούν ήπια σαπούνια, αλλά, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή οποιεσδήποτε τρέχουσες κολπικές λοιμώξεις, ακόμη και τα ήπια σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό.

Αποφύγετε τα αρωματικά ταμπόν, επιθέματα, σκόνες και σπρέι. Τα προϊόντα αυτά ενδέχεται να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε  μια κολπική λοίμωξη.