26-03-2018
Μήπως το conditioner βλάπτει τα μαλλιά σας;

photo

Το conditioner μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος των μαλλιών σας αλλά μπορεί και να τα βλάψει. Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιείτε.

 

Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά με όγκο, αποτελούν «ζητούμενο» για όλες τις γυναίκες. Η χρήση του conditioner είναι ένας τρόπος για να έρθουν πολύ κοντά στο στόχο τους ή ακόμα  και να τον πετύχουν, αλλά αν δεν χρησιμοποιείται σωστά, ενδέχεται να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μάθετε όσα δεν ξέρετε και εφαρμόστε τα προς όφελος των μαλλιών σας.

 

Δρα κατά της ξηροδερμίας

 

Κατά τη διάρκεια των κρύων χειμερινών μηνών, τα μαλλιά τείνουν να αφυδατώνονται. Εφαρμόζοντας μια μάσκα conditioner, που δρα σε βάθος, απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας, μία φορά το μήνα, οι «νιφάδες» που προκαλούνται από την ξηροδερμία θα εξαφανιστούν, αφήνοντας τα μαλλιά σας απαλά και λεία.

 

Χρησιμοποιήστε το πριν το σαμπουάν

 

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά η εφαρμογή του conditioner πριν το σαμπουάν μπορεί να αυξήσει τον όγκο των μαλλιών σας. Οι ειδικοί λένε ότι όταν κάνετε ντους, η μαλακτική σας δεν ξεπλένεται πλήρως, βαραίνει τα μαλλιά και τελικά μειώνεται ο όγκος. Η χρήση της πριν το λούσιμο είναι μια γρήγορη λύση για να δημιουργήσετε επιπλέον όγκο.

 

Το ίδιο Conditioner δεν κάνει για όλους

 

Η επιλογή ενός conditioner μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν βασίζεται στην υφή των μαλλιών σας. Αν έχετε λεπτή τρίχα, πάρτε ένα μαλακτικό για όγκο. Αν έχετε παχιά, λιπαρά μαλλιά, επιλέξτε ένα λιγότερο λιπαρό. Επιλέγοντας το ιδανικό για τον τύπο των μαλλιών σας conditioner μπορεί να αλλάξουν δραστικά τα μαλλιά σας.

 

Δεν πρέπει να βάζετε στις ρίζες

 

Η αποφυγή της εφαρμογής conditioner στις ρίζες είναι εξαιρετικά σημαντική. Ξεκινώντας από τις άκρες και χτενίζοντας κατά μήκος τα μαλλιά σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατωθούν οι τρίχες σας, που το χρειάζονται περισσότερο.

 

Διαφορετική προσέγγιση στα βαμμένα μαλλιά

 

Η βαθιά ενυδάτωση είναι ακόμη πιο σημαντική για τις κυρίες που βάφουν τα μαλλιά τους. Μια μάσκα μαλλιών θα διατηρεί το χρώμα των τους και θα προστατεύει την επιδερμίδα του κεφαλιού.

 

Δεν χρειάζεται να λουστείτε για να βάλετε conditioner

 

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ψαλίδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείψετε το conditioner. Χωρίς αυτό, τα μαλλιά σας μπορεί να αφυδατωθούν, να γίνουν επιρρεπή στο σπάσιμο και να φριζάρουν.

 

Ορισμένα conditioners μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας

 

Τα μαλακτικά υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τα θρεπτικά συστατικά και τη λάμψη στα μαλλιά. Τα conditioners με βάση τη σιλικόνη, όμως, αφαιρούν από τα μαλλιά τις φυσικές θρεπτικές ουσίες. Διαβάστε τις ετικέτες και επιλέξτε προϊόντα με την ένδειξη «χωρίς σιλικόνη».

 

Τα μαλλιά δεν «συνηθίζουν» το conditioner

 

Αν νομίζετε ότι τα μαλλιά σας μπορεί να «συνηθίσουν» το conditioner σας και να μην έχει αποτέλεσμα, κάνετε λάθος. Αντί να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας προϊόν, επιλέξτε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, το οποίο θα χρησιμοποιείτε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, προκειμένου να μειωθούν τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους τα Conditioners.

 

Tip. Χρησιμοποιείται και ως προϊόν styling

 

Το conditioner χωρίς ξέβγαλμα  μπορεί να κάνει πολλά για εσάς μέσα και έξω από το ντους. Αν ψάχνετε έναν γρήγορο τρόπο για να κάνετε τα μαλλιά σας κυματιστά, ψεκάστε μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά σας, χτενίστε τα και πλέξτε τα. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό ακριβώς.