10-01-2018
Τα μυστικά που θα κάνουν τα φιλιά σας αξέχαστα

photo

Είτε είναι το πρώτο σας φιλί είτε το χιλιοστό, είτε φιλάτε έναν νέο, είτε έναν μακροχρόνιο σύντροφο, δημιουργούνται εντυπώσεις, που διαρκούν για πολύ περισσότερο από ό,τι το ίδιο το φιλί.

Όλοι έχουν βιώσει κάποιο φιλί που δυσκολεύονται να βγάλουν από το μυαλό τους και όλοι θέλουν να δίνουν φιλιά που παραμένουν αξέχαστα (για τους σωστούς λόγους φυσικά).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φιλί μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των ζευγαριών. Όπως υποστηρίζει ο Michael Christian, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τέχνη του Φιλιού», το φιλί προωθεί τη ρομαντική συμβατότητα, καθώς όσο περισσότερο φιλιούνται οι άνθρωποι, τόσο καλύτερα καταφέρνουν να επικοινωνούν σε ρομαντικό επίπεδο.

Διεκδικήστε αυτό που σας αρέσει

Πολλά ζευγάρια διστάζουν να μιλήσουν για τα φιλιά από αμηχανία. Αν το πρώτο σας φιλί -ή κάποιο από αυτά που ακολούθησαν- δεν ήταν όπως ακριβώς θα θέλατε, συζητήστε το με τον σύντροφό σας, προτείνει ο Christian. Μην ντρέπεστε, να εκφράσετε αυτό που σας αρέσει ή να ρωτήσετε τι αρέσει σ' εκείνον. Μόνο μην το κάνετε ενώ φιλιέστε, γιατί διαφορετικά μπορεί να το εκλάβει ως επίπληξη.

Τα βασικότερα λάθη

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεκάθαρες προτιμήσεις στο φιλί. Στο τι τους αρέσει, τι τους «ανάβει», αλλά και στον τρόπο που εκείνοι φιλούν.

Σύμφωνα με τον Christian, το μεγαλύτερο λάθος των ανδρών είναι ότι μπορεί να γίνουν υπερβολικά επιθετικοί με τη γλώσσα τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες δεν ανοίγουν αρκετά το στόμα τους.

Και για τα δύο φύλα το Νο. 1 παράπονο είναι η έλλειψη ποικιλίας. Ο Christian συνιστά, να φιλά κανείς διάφορα σημεία του προσώπου του συντρόφου του και να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα αυτιά και στον λαιμό. Προτείνει, μάλιστα, να δαγκώνετε απαλά το κάτω χείλος και να πιπιλάτε ελαφρά τον λοβό του αυτιού του.

Κάντε το αξέχαστο

Το μυστικό για να κάνετε ένα φιλί αξέχαστο είναι να ευχαριστήσει τόσο εσάς όσο και τον παρτενέρ σας.

«Βάλτε όλο σας το σώμα στο φιλί σας», λέει η συγγραφέας του βιβλίου Never Kiss a Frog: A Girl's Guide to Creatures from the Dating Swamp, Marilyn Anderson. «Χωρίς λέξεις, τα χείλη σας πρέπει να υπονοούν ότι υπάρχουν περισσότερα να προσφερθούν από αυτό το φιλί. Και υπάρχουν τρόποι να το διατηρείτε κάθε φορά φρέσκο και να το ανανεώνετε».

Συνιστά, λοιπόν, να ξεκινάτε με απαλά φιλιά στον λαιμό, να ανεβαίνετε προς το αυτί και μετά να κατευθύνεστε στα χείλη. Κάντε μερικά μικρά διαλείμματα και έπειτα επιστρέψτε ξανά στα χείλη. Και μην βιάζεστε να ανακαλύψετε το πού μπορεί να οδηγήσει ένα φιλί. Απολαύστε το γι' αυτό ακριβώς που είναι.

«Ένα καλό φιλί είναι βαθύ, δίνεται με όλη την ψυχή και πρέπει να αποκαλύπτει την αγάπη του ενός για τον άλλον», λέει o Dan Landau, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής από το New Jerse . «Το τέλειο φιλί αποτελεί από μόνο του περιπέτεια, όχι σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω».

Κρατηθείτε στο... ροζ συννεφάκι

Τα καυτά, παθιασμένα φιλιά συνήθως συμβαίνουν στην αρχή μιας σχέσης ή κατά το μήνα του μέλιτος.

Αργότερα, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε μακροχρόνιους δεσμούς, συχνά σταματούν να φιλιούνται και χάνουν αυτή την τόσο στενή επαφή. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό Redbook, το 97% των γυναικών λέει ότι δεν φιλά τον σύντροφό του όσο συχνά θα ήθελε.

«Πρέπει να κρατάτε το φιλί στο παιχνίδι», λέει η Anderson. «Η συναισθηματική αξία του είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν όλα και δεν θα πρέπει τα ζευγάρια να το προσπερνούν, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ καιρό μαζί».

«Όταν με φιλά η γυναίκα μου, είναι σα να μου λέει "σ'αγαπώ" χωρίς λέξεις», λέει ο Kirkland Desmond, ένας προγραμματιστής από τη Φλώριντα.

Ο δε Landau υποστηρίζει πως τα φιλιά με την γυναίκα του είναι καλύτερα τώρα από ό,τι στην αρχή. «Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον σε πολύ βαθύτερο επίπεδο μετά από δυόμισι χρόνια σχέσης. Στα πρώτα μας φιλιά υπήρχαν φλόγες. Τώρα υπάρχουν πυροτεχνήματα!».