01-06-2018
Κάν'το για 5 λεπτά: Το τρικ για να κάνετε όλα όσα βαριέστε

photo

Ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή ενός έξυπνου κόλπου, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τους ανθρώπους να κάνουν τις «δουλειές» τους, ακόμη και όταν βρίσκονται σε... καταστολή.

Μερικές φορές, η ενεργοποίηση είναι δεν είναι και τόσο εύκολη. Οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ευνοϊκές. Όπως, για παράδειγμα,  μέσα το καταχείμωνο,  που νυχτώνει από τις 17:00 και το μόνο που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να εγκατασταθείτε στον καναπέ σας και να δείτε Game of Thrones. Δυστυχώς, όμως (ή ευτυχώς για άλλους λόγους), υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνετε (για την ακρίβεια, πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν). Γι' αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις, οι ειδικοί προτείνουν ένα έξυπνο και αποτελεσματικό τρικ: διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει μόνο για 5 λεπτά!

Το τρικ αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι αν πείτε στον εαυτό σας ότι πρόκειται να ασκηθείτε, να γράψετε, να πλύνετε τα πιάτα, να καθαρίσετε το διαμέρισμά σας ή ό,τι άλλο, μόνο «για πέντε λεπτά» ο εγκέφαλός σας δεν έχει καμία δικαιολογία. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει για πέντε λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, οπότε θα σας επιτρέψει να το κάνετε χωρίς... ενδοιασμούς.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως μετά την πάροδο των πέντε λεπτών, είναι ότι οι άνθρωποι έχουν ήδη «ζεσταθεί» με αυτό που κάνουν, συνειδητοποιούν ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζαν και συνεχίζουν μέχρι να το τελειώσουν. Πολλές φορές, μάλιστα, με ευχαρίστηση.