Φτιάξτε μια εύκολη και γευστική συνταγή με τόνο και επωφεληθείτε από τα καλά λιπαρά που περιέχει
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 200 γραμμ.
- Φέτες τόνου
- 1 πορτοκάλι μικρό
- 1 κομμάτι πιπερόριζα φρέσκια (10 γραμμ.)
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το ψάρι, αφαιρείτε τα κόκαλα, το τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον μισή ώρα. Στύβετε το πορτοκάλι και φυλάτε το ξύσμα του. Ανακατεύετε το χυμό που έμεινε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ξεφλουδίζετε την πιπερόριζα, την τρίβετε και την προσθέτετε στην προηγούμενη μαρινάδα. Κόβετε σε λεπτές φέτες το ψάρι με τη βοήθεια καλά ακονισμένου μαχαιριού και τις τοποθετείτε σε σχήμα στεφάνης σε δύο πιάτα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Καλύπτετε με σος πιπερόριζας. Σερβίρετε δροσερό.
Τα οφέλη
Χάρη στα ω-3 λιπαρά που περιέχει ο τόνος παρέχει -μεταξύ άλλων- προστασία από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα.