Κάστανα: τα οφέλη και η θρεπτική τους αξία

Ήρθε η εποχή που η γλυκιά μυρωδιά του ψημένου κάστανου αναδύεται στους δρόμους!!!
Ας το γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα!

➡️Το κάστανο ανήκει στην κατηγορία των ξηρών καρπών, αλλά η σύσταση του θυμίζει περισσότερο αυτή των φρούτων, καθώς περιέχει λιγότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες απ’ ότι οι ξηροί καρποί.
✅Συγκεκριμένα, μια μερίδα, δηλαδή – 4 ψητά κάστανα – περιέχουν:
82 kcal,
1 g πρωτεΐνης
0,7 g  λιπαρών
18 g υδατανθράκων
Αρκετές Φυτικές ίνες: 1,7 g
Και θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και βιταμίνες Β, o Χαλκός, το μαγγάνιο, το Κάλιο και πολλά σημαντικά αντιοξειδωτικά.

Και ποια τα οφέλη τους για την υγεία μας;

✅Αρχικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τανίνες, καροτενοειδή και πολύ σημαντικές πολυφαινόλες, που προστατεύουν από την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.
✅Οι πολυφαινόλες : ελαγγικό και γαλλικό οξύ που περιέχει, βοηθάνε στην προστασία της καρδιάς από το οξειδωτικό στρες, και το Κάλιο είναι σημαντικό για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
✅Τέλος, η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες, καθιστούν τα κάστανα καλή επιλογή για την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, αλλά και για την ενίσχυση του πεπτικού μας συστήματος.

Για να απολαύσετε την γεύση αλλά και την μυρωδιά τους ψήστε τα στον φούρνο (200°C) ή βράστε τα για 30 λεπτά (κάνοντας μικρές τομές στην επιφάνεια τους)
Και βάλτε τα στην διατροφή σας ως σνακ, αλλά και μέσα σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες και γλυκά

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης