Τι είναι η ολιστική οδοντιατρική;

Μάθετε τι ακριβώς είναι η ολιστική οδοντιατρική και σε τι διαφέρει από την κλασική

Η ολιστική οδοντιατρική αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή οδοντιατρική φροντίδα. Είναι μια μορφή συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Τα τελευταία χρόνια, αυτός ο τύπος οδοντιατρικής αποτελεί μια τάση που κερδίζει έδαφος. Πολλοί άνθρωποι προσελκύονται από αυτήν την ολιστική προσέγγισή και ενθουσιάζονται με τη χρήση πιο φυσικών θεραπειών. Ουσιαστικά, οι ολιστικοί οδοντίατροι είναι οδοντίατροι που χρησιμοποιούν κυρίως ολιστικές τεχνικές. Μερικοί, ωστόσο, μπορεί να συνδυάσουν αυτές τις τεχνικές με συμβατικές μεθόδους, αλλά γενικά, η προσέγγισή τους στη στοματική φροντίδα περιλαμβάνει την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.

Τι είναι η ολιστική οδοντιατρική;

Η ολιστική οδοντιατρική είναι μια μορφή οδοντιατρικής που είναι, επίσης, γνωστή ως εναλλακτική οδοντιατρική ή φυσική οδοντιατρική. Αυτός ο τύπος οδοντιατρικής προσεγγίζει τη στοματική φροντίδα μέσα από μια ολιστική αντιμετώπιση των οδοντικών προβλημάτων. Εξετάζει  το πώς η στοματική υγεία επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και το αντίστροφο. Επομένως, η ολιστική οδοντιατρική αντιμετωπίζει τα στοματικά και οδοντιατρικής φύσεως προβλήματα εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές της υγείας του ατόμου συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής του υγείας.

Σε τι διαφέρει από την παραδοσιακή οδοντιατρική;

Ορισμένοι ολιστικοί οδοντίατροι μπορεί να ενσωματώσουν παραδοσιακές μεθόδους στις πρακτικές τους. Ωστόσο, υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων οδοντιατρικής τόσο στη φιλοσοφία τους όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή. Η παραδοσιακή οδοντιατρική εστιάζει αποκλειστικά στην υγεία των δοντιών κάτι που συνίσταται στη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων που επηρεάζουν τα δόντια, τα ούλα και τη στοματική κοιλότητα. Η ολιστική οδοντιατρική, από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζει τα οδοντικά προβλήματα εστιάζοντας συνολικά στο άτομο και σε ολόκληρο τον οργανισμό του. Η προσέγγιση αυτή πηγάζει από την ιδέα ότι όλοι οι τομείς της υγείας συνδέονται. Στην παραδοσιακή οδοντιατρική, η οδοντιατρική φροντίδα περιλαμβάνει κυρίως θεραπείες που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς όπως: βούρτσισμα, οδοντικό νήμα και σφραγίσματα γεμίσματα. Η ολιστική οδοντιατρική χρησιμοποιεί παραλλαγές αυτών των μεθόδων, ενώ η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει διατροφικές παρεμβάσεις, αγιουρβέδα, αρωματοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βοτανολογία, ύπνωση και ηλεκτροβελονισμό. Για παράδειγμα, εάν έχετε ουλίτιδα, ένας ολιστικός οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει διατροφικές θεραπείες για να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην επίδραση της διατροφής στη στοματική σας υγεία.

Ποια είναι τα οφέλη;

Παρά τη δημοτικότητά της ολιστικής οδοντιατρικής, δεν υπάρχουν πολλά γνωστά επιστημονικά δεδομένα για αυτή καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς έρευνες έρευνα σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΙΟΝΗ: Στο πλευρό των ατόμων με καρδιοπάθεια αλλά και των φροντιστών τους

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”. 

Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους 

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ζάχαρη, λίπος, πρωτεΐνες. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις.

Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών και Συγγενών: «Αλκοόλ και ουσίες στη διπολική διαταραχή»

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 02/06/2023 και ώρα 19:00-21:00, θα διεξαχθεί η Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών & Συγγενών, με κεντρικό θέμα «Το Aλκοόλ και οι Oυσίες ως συννοσηρότητες στη Διπολική Διαταραχή».