Η συνέχεια της καμπάνιας ενημέρωσης για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Διακεκριμένοι επαγγελματίες συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) σκοπός του οποίου είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση των ρευματοπαθών.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ), LUPUS GR είναι η εξέλιξη της καμπάνιας LUPUS GR 2020. Η εν λόγω καμπάνια συμμετείχε στο EULAR CONGRESS 2020 με e-poster το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες χιλιάδες παγκοσμίως.

Με τη δημιουργία ενός νέου concept που αποτελείται από Covers & Spot, δίνεται η δυνατότητα σε όσους σχετίζονται με τον ΣΕΛ να συμβάλουν εκ νέου στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, βοηθώντας έτσι στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου, καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο.

«Στο αρχικό projectLUPUS GR 2020 – ο ΣΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία του στον άνθρωπο. Τον πλησίαζε με σκοπό την εξοικείωση του με τον φόβο και ως εκ τούτου την εξομάλυνση.

Στο νέο conceptLUPUS GR – δημιουργήθηκε ένα σύμπαν με υλικά που αναμειγνύονται. Έτσι, το μέταλλο αντιπροσωπεύει το βάρος της νόσου, και το χαρτί, ως εύθραυστο υλικό την ίδια τη νόσο απ’ την οποία μπορεί να ξεφύγει ο άνθρωπος για να επιβιώσει», σημειώνει ο project leader της καμπάνιας κος Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην παραγωγή εθελοντικά.

«Η παγκόσμια έρευνα και οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του World Lupus Federation, του Lupus Europe αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ζωτικής σημασίας αφενός μεν για να διασφαλιστεί ότι όλοι κατανοούν τον ΣΕΛ και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει ασθενείς, ιατρική κοινότητα, αρχές και ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας», δηλώνει η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κα Αθανασία Παππά.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΝΙΚΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΟΝ U/S ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΤΟ RUSSELLS HALL HOSPITAL, UK)

MAKE-UP ARTIST A: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ . MAKE-UP ARTIST B: ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΔΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: DISTINCTIVE GR

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ

ΜΟΝΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): ΛΙΝΑ ΑΛΑΤΖΙΔΟΥ . ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ . ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΥΡΙΝΗΣ . ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ . ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ . ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ . ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΠΗΡΙΔΟΥ . ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΑΣ . ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ . ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ . ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ . ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ . ΕΦΗ ΚΑΔΕΜΛΙΑΔΟΥ . ΒΟΥΛΑ ΚΑΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ . ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ . ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΚΡΗ . ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ κ. ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΡΕΤΑ ΓΚΟΝΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΓΔΑ ΓΩΓΟΥΒΙΤΗ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η σχέση της παχυσαρκίας με τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, μεγαλύτερες τιμές δείκτη μάζας σώματος αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου που σχετίζεται με την παχυσαρκία μεταξύ των Ευρωπαίων ενηλίκων.

«Nature Medicine»: Οι 11 ελπιδοφόρες κλινικές δοκιμές για το 2024

Έντεκα κλινικές δοκιμές που προγραμματίζονται για το 2024 και είναι πιθανό να επηρεάσουν το μέλλον της Ιατρικής παρουσιάζει το περιοδικό «Nature Medicine» στο ετήσιο αφιέρωμά του.

20ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο: «Η Πολυδιάστατη Επιστήμη της Φαρμακευτικής»

H Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) διοργανώνει το 20ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Η Πολυδιάστατη Επιστήμη της Φαρμακευτικής», το οποίο θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023.