Μήνυμα πρόληψης από το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη στους δρόμους της Αθήνας

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω πανδημίας, το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» επιστρέφει! Ντύνει τα μηνύματα της πρόληψης με τη μαγεία των Χριστουγέννων και για μια ακόμη χρονιά βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες της Αττικής για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους
για το διαβήτη.

Μουσική, παιχνίδια, δρώμενα, περιμένουν από τις 18 έως τις 23 Δεκεμβρίου τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς ή τους παππούδες τους που θα τα συνοδεύουν στις πλατείες του λεκανοπεδίου, για να διασκεδάσουν όλοι μαζί, να φωτογραφηθούν μέσα στο Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο λεωφορείο μας που μεταμορφώθηκε σε παραμυθένιο, χάρη στην ομάδα της CHRISTMAS DÉCOR, αλλά πρωτίστως να ενημερωθούν.

Οι ενήλικοι συνοδοί θα μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη τους, να ενημερωθούν για το διαβήτη και τον εμβολιασμό και να λύσουν τις απορίες τους από την επιστημονική μας ομάδα, που αποτελείται από γιατρό-διαβητολόγο, διατροφολόγο και ποδολόγο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι πολύ πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις σε σχέση με τους υγιείς συνομηλίκους τους.

Το δρομολόγιο του Μαγικού Λεωφορείου περιλαμβάνει τις εξής στάσεις:

  • 18 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Κοραή
  • 19 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής
  • 20 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο του Χολαργού
  • 21 Δεκεμβρίου στον Δρόμο των ποιητών στη Γλυφάδα
  • 22 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Εθνικής  Αντιστάσεως (Φλοίσβου) στο Φάληρο  (έναντι Αγίου Αλεξάνδρου 2-4)
  • 23 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου (Δημαρχείο έξω από την εκκλησία)

Ωράριο:

10.30 το πρωί έως 15.30 το μεσημέρι και 17.00 το απόγευμα έως 20.00 το βράδυ.

Το ταξίδι του Μαγικού Λεωφορείου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας ASCENSIA, ΙNTERMED και PFIZER.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Στάση Ζωής», είναι και η ΟΣΥ, που
διέθεσε το λεωφορείο.

Κοντά μας θα είναι και εθελοντές από το Πρόγραμμα Διαιτολογίας και τη Σχολή Παιδαγωγικών του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚOΥ Κολλεγίου.

Το ταξίδι μαγείας και ενημέρωσης του Magic Bus αρχίζει!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Άγχος ή Δύσπνοια;

Πολλές φορές δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε εάν η δυσκολία που έχουμε στην αναπνοή μας οφείλεται σε άγχος, ή σε παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν πραγματική δύσπνοια.

Ποια ομάδα αίματος αντιμετωπίζει μικρότερο κίνδυνο Covid λοίμωξης ;

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα αποτελέσματα νέας πολυκεντρικής μελέτης από τη Γαλλία, τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης SARS-CoV-2.

Οι μέλισσες, πηγή πληροφοριών για την υγεία των κατοίκων των πόλεων

Οι μέλισσες θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το μικροβιακό τοπίο των πόλεων, στις οποίες αναζητούν τροφή, και άρα στοιχεία τόσο για την υγεία των κυψελών όσο και για την ανθρώπινη υγεία