Μακαρονοσαλάτα με πέννες, ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο για ενέργεια

Φτιάξτε μια εύκολη και δροσερή η συγκεκριμένη συνταγή ιδανική για το καλοκαίρι

Από τον Σεφ Γιάννη Λουκάκο

Yλικά

  • 400 γρ. πέννες ολικής αλέσεως, βρασμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα.
  • 100 γρ. μοτσαρέλα light, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φιλέτα
  • 10 γρ. βασιλικό, chiffonade
  • 60 γρ. φύλλα ρόκας
  • 40 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. μαγιονέζα extra light
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα μαζί με το πέστο βασιλικού.
  • Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέστε το μείγμα της μαγιονέζας, αλατίστε και ανακατέψτε με προσεχτικές κινήσεις .

Η Ηλιάνα Ηλιοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc., μας δίνει διατροφικά tips για τη συνταγή

Εύκολη και δροσερή η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Τρώγεται ευχάριστα κρύα και περιέχει μακαρόνια ολικής άλεσης που μαζί με τα λαχανικά αυξάνουν την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι, χορταίνεις και είναι μία υγιεινή επιλογή.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.