Δοκιμάστε μέλι Manuka για να καταπραΰνετε τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας

Το μέλι, εκτός από υψηλή διατροφική αξία, έχει αποδειχθεί πως έχει μια σειρά από ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Η θεραπευτική του επίδραση οφείλεται κυρίως στην μη τοξικότητά του για τον ανθρώπινο οργανισμό και στην αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή του δράση.

Σύμφωνα με έρευνες, το μέλι αποτελεί μια αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία για πολλές παθήσεις και βλάβες των ματιών όπως η βλεφαρίτιδα, η κερατίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, οι τραυματισμοί του κερατοειδούς, τα χημικά και θερμικά εγκαύματα στα μάτια.

Μια συγκεκριμένη ποικιλία μελιού, το μέλι Manuka, γνωστό και ως το «θεραπευτικό μέλι», θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα φάρμακα για τις λοιμώξεις των ματιών. Παράγεται  αποκλειστικά στην Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αυστραλία,  από το νέκταρ του δένδρου μάνουκα (Leptospermum scoparium) και έχει αποδειχθεί ότι περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσικά ένζυμα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο μέλι.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal Letters in Applied Microbiology, το μέλι Manuka εμποδίζει την ανάπτυξη περίπου 60 ειδών βακτηρίων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που παρουσιάζουν αντίσταση στα διαθέσιμα αντιβιοτικά. Χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του, η εξωτερική χρήση του μελιού Manuka έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει και περιορίζει τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας, της καταρροϊκής επιπεφυκίτιδας και της κερατοεπιπεφυκίτιδας.

Σε ασθενείς που πάσχουν από βλεφαρίτιδα συστήνεται η καθημερινή περιποίηση των βλεφάρων με ζεστές κομπρέσες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την λειτουργικότητα των μεϊβομιανών αδένων και να ελαττώσουν την φλεγμονή στην οφθαλμική επιφάνεια.

Τρόπος χρήσης: Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι Μanuka σε 300 ml ζεστό, αποστειρωμένο νερό. Μουλιάστε μια καθαρή πετσέτα στο διάλυμα μελιού και χρησιμοποιήστε τη ως ζεστή κομπρέσα στα κλειστά βλέφαρα για 5-10 λεπτά. Σε οξεία φάση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2 με 4 φορές την ημέρα.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Να κάνω ομοιοπαθητική στο παιδί μου που έχει άσθμα;

Το άσθμα είναι κυρίως μια χρόνια νόσος που εμφανίζεται με επαναλαμβανόμενες κρίσεις δύσπνοιας, βήχα και συριγμού.

Τριχόπτωση: αντιμετωπίστε τη φυσικά!

Μάθετε όλους τους φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την τριχόπτωση…

Εξάψεις εμμηνόπαυσης: Αντιμετωπίστε τις με βελονισμό

Γράφει η Καρολίνα Κολιοπούλου, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών