Η μοναξιά «ραγίζει» καρδιές

H μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν απειλή για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι καταστάσεις αυτές συνδέονται με κατά 29% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και 32% εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου από αυτές τις αιτίες. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση δεν υφίστανται δεδομένα αναφορικά με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία των μοναχικών ατόμων ή εκείνων που είναι απομονωμένοι κοινωνικά.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν ξαφνιάζουν ωστόσο τους ειδικούς: «Περισσότερα από σαράντα έτη ερευνών έχουν αποδείξει ξεκάθαρα ότι η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεδομένης της διάστασης αυτών των φαινομένων στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος στη δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντικός» αναφέρει η Crystal Wiley Cené, καθηγήτρια κλινικής ιατρικής και επικεφαλής της μελέτης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η ανεργία “κόβει” χρόνια

Κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές ακόμα και πρόωρο θάνατο μπορούν να προκαλέσουν η ανεργία και η μείωση του εισοδήματος σύμφωνα με έρευνες Καναδών επιστημόνων.

Ελληνικές βιολογικές ελιές σε κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της χοληστερόλης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η κλινική μελέτη του συμπληρώματος διατροφής, προερχόμενου από επιτραπέζιες βιολογικές ελιές «Καλαμών» βιολογικών ελαιώνων από τη Σπάρτη, που έχουν επιλεγεί ανάμεσα από 150 διαφορετικούς τύπους ελιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φαινόλες.

Ερευνητές εντόπισαν περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την υψηλή πίεση και σχετίζονται με την άνοια

Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη από την υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των νοητικών διεργασιών και στην ανάπτυξη άνοιας.