Η μοναξιά «ραγίζει» καρδιές

H μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν απειλή για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι καταστάσεις αυτές συνδέονται με κατά 29% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και 32% εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου από αυτές τις αιτίες. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση δεν υφίστανται δεδομένα αναφορικά με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία των μοναχικών ατόμων ή εκείνων που είναι απομονωμένοι κοινωνικά.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν ξαφνιάζουν ωστόσο τους ειδικούς: «Περισσότερα από σαράντα έτη ερευνών έχουν αποδείξει ξεκάθαρα ότι η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεδομένης της διάστασης αυτών των φαινομένων στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος στη δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντικός» αναφέρει η Crystal Wiley Cené, καθηγήτρια κλινικής ιατρικής και επικεφαλής της μελέτης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".