Επικίνδυνες για την όραση οι ασκήσεις με βάρη

Υψηλή πιθανότητα να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα όρασης διατρέχουν όσοι έχουν γλαύκωμα που δεν έχει διαγνωστεί και κάνουν ασκήσεις με βάρη.

Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, όσοι σηκώνουν βάρη σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί ακόμη και να χάσΤο ίδιο συμβαίνει και σε όσους πάσχουν από γλαύκωμα χωρίς να το γνωρίζουν και παίζουν πνευστά μουσικά όργανα.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους, το γλαύκωμα μπορεί να προκληθεί και από γενετικούς παράγοντες, ενώ τα συμπτώματά του αργούν να γίνουν αντιληπτά. Τούτο συνεπάγεται ότι πολλοί μπορεί να εμφανίζουν γλαύκωμα χωρίς να το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να ασχολούνται με χόμπι όπως τα παραπάνω, τα οποία αν και ευχάριστα δεν είναι ιδανικά για την περίπτωσή τους, επειδή η βλάβη που έχει υποστεί το οπτικό νεύρο επιβαρύνεται από την αύξηση της πίεσης στα μάτια.

Επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα, όπως είναι η μείωση του οπτικού πεδίου, η βλάβη στο οπτικό νεύρο είναι ήδη μη αναστρέψιμη.

Το γλαύκωμα εκδηλώνεται όταν το υγρό των οφθαλμών δεν στεγνώνει σωστά, γεγονός που αυξάνει την πίεση στο οπτικό νεύρο χωρίς να προκαλεί πόνο ή αλλαγές στην εμφάνιση των ματιών, με αποτέλεσμα συχνά το γλαύκωμα να μην γίνεται αντιληπτό αν δεν υποβληθεί κανείς στην ειδική εξέταση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η άσκηση το βράδυ να επηρεάσει τον ύπνο μου;

Παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι η άσκηση αργά ο βράδυ μπορεί να προκαλέσει υπερένταση εμποδίζοντας τον ύπνο. Πρόσφατες μελέτες αμφισβήτησαν...

Είναι ασφαλής η χρήση του κυλίνδρου αφρού σε άτομα με ψωρίαση;

Οι ειδικοί απαντούν ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις καθώς μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στη χρήση του στην περίπτωση που πάσχετε από ψωρίαση.

Ο κακός ύπνος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος στα μάτια

Οι άνθρωποι που κάνουν κακής ποιότητας και ανεπαρκή ύπνο ή αντίστροφα κοιμούνται υπερβολικά πολύ, οι οποίοι συχνά ροχαλίζουν και έχουν υπνηλία μέσα στη μέρα...