Πώς γίνεται η εξέταση ενός παιδιού από τον ψυχολόγο;

Από την Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο

Η ψυχολογική αξιολόγηση του παιδιού ή του εφήβου γίνεται από έμπειρους ψυχολόγους οι οποίοι μέσω του παιχνιδιού, του ιχνογραφήματος και -όπου χρειάζεται- μιας σειράς εξειδικευμένων προβολικών και ψυχομετρικών εργαλείων, διερευνούν το ψυχολογικό προφίλ του με σκοπό τη δημιουργία της κατάλληλης θεραπευτικής πρότασης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο ψυχολόγος καλεί τους γονείς για να τους παρουσιάσει και να τους εξηγήσει τα αποτελέσματα στα οποία οδηγήθηκε.

Στόχος της συνάντησης είναι να γίνουν γνωστές οι ανάγκες του παιδιού και με βάση αυτές, ο ειδικός να συζητήσει με τους γονείς την παρέμβαση που προτείνει.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Asthma Control Test: Πόσο σωστά διαχειρίζεστε το άσθμα σας;

Μέσα από την εφαρμογή ενός απλού τεστ μπορείτε να διαπιστώσετε εσείς και ο γιατρός σας, εάν τα συμπτώματα του άσθματός σας είναι καλά ελεγχόμενα.

Χρόνιος πόνος: Γιατί είναι τόσο δύσκολη η διαχείρισή του;

Η φροντίδα όσων πονάνε καθημερινά πρέπει να επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας και στη βελτιστοποίηση της λειτουργικής κατάστασης τους, όχι στην πλήρη εξαφάνιση του πόνου, στόχος που δεν είναι ποτέ ρεαλιστικός.

Ρευματικό νόσημα και εργασία: Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τους περιορισμούς της νόσου;

Εάν έχετε κάποιο ρευματικό νόσημα, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να εργάζεστε και να συνεχίζετε την καριέρα σας παρά τους λειτουργικούς περιορισμούς της νόσου.