Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την παλινδρόμηση γαστρικών υγρών;

Μήπως κάθε φορά που τρώτε νιώθετε κάψιμο στον οισοφάγο σας; Δείτε πως θα αποφύγετε την παλινδρόμηση με απλά βήματα

Ένα πρώτο βήμα είναι να αποφεύγετε τα λουκούλλεια γεύματα; Όσο περισσότερο φαγητό τρώτε απότομα, τόσο περισσότερο γαστρικό υγρό περνά στον οισοφάγο σας.

Οι ειδικοί προτείνουν μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχετε τη συνήθεια να ξαπλώνετε μετά το φαγητό, καλό είναι να περιμένετε να περάσει κάποια ώρα.

Επίσης, προτιμήστε να ξαπλώνετε στο αριστερό σας πλευρό ή ανασηκώστε το κεφάλι σας, λ.χ. με διπλό μαξιλάρι, αφού αυτές οι θέσεις μειώνουν τις καούρες σύμφωνα με ερευνητές από το Στάνφορντ.

Αν τα παραπάνω μέτρα δεν πιάσουν και εξακολουθείτε να έχετε καούρα και παλινδρόμηση τα αντιόξινα μπορούν να σας προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση. Ρωτήστε ακόμη το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για Η2 ανταγωνιστές των υποδοχέων ισταμίνης που βοηθούν στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης. Αν τα συμπτώματα σας διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες, πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον γαστρεντερολόγο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Ύπνος & Καρδιά»: Webinar από το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας και Μεταβολισμού

Στόχος των διαδραστικών σεμιναρίων του ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. είναι η πρόληψη και η ενημέρωση των ασθενών, των φροντιστών και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με σημαντικά καρδιολογικά ζητήματα.

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, διοργανώνει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 28 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

«Φροντίζω εσένα, φροντίζω εμένα»: Εκδήλωση αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια

Με αφορμή την Ημέρα Περιθάλποντα Ατόμων με Άνοια, η Alzheimer Ελλάς αναγνωρίζοντας το δύσκολο ρόλο και έργο που επιτελούν καθημερινά οι φροντιστές, διοργανώνει προς τιμήν τους εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Φροντίζω εσένα, φροντίζω εμένα».