Γνωρίζατε ότι ο αρακάς στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου; Απολαύστε ένα πεντανόστιμο πιάτο με…παράπλευρα οφέλη
Υλικά για δύο μερίδες
*1/2 φλιτζάνι μπιζέλια ξερά
*1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
*1/2 φλιτζανάκι σταφίδα
*1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τον αρακά και τον μουλιάζουμε σε 2 λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της νύκτας. Την επομένη τον βράζουμε στο νερό στο ίδιο νερό και τον σουρώνουμε κρατώντας το νερό που έμεινε. Στο νερό αυτό έπειτα βράζουμε το ρύζι και τις σταφίδες. Λίγο πριν βγάλουμε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Σουρώνουμε το πιλάφι και, καθώς είναι καυτό, το ανακατεύουμε με το λάδι.
Τα οφέλη
Μια μελέτη που έγινε στο Μεξικό έδειξε ότι αρκούν μόνο 2 χιλιοστόγραμμα ανά ημέρα αυτού του φυτοθρεπτικού συστατικού, για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.