Εσείς πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας;

Το χώμα, η κοπριά, τα βρώμικα νερά αλλά και τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα και άλλες  χημικές ουσίες μολύνουν συχνά τα λαχανικά και τα φρούτα μας με επικινδύνους μικροοργανισμούς όπως Salmonella, E.coli, και Listeria. Πως μπορούμε λοιπόν να προστατευτούμε; Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.

Ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές για να τα απολαμβάνετε με ασφάλεια:

  • Πρώτα απ΄όλα, καθαρίζουμε καλά τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Ξεπλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά ΠΡΙΝ τα ξεφλουδισουμε, ώστε να μην μεταφερθούν μικρόβια από το μαχαίρι στα τρόφιμα.
  • Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας απαλά με το χέρι, ή με μια βούρτσα λαχανικών για αυτά με σκληρές επιφάνειες (π.χ. πεπόνια, αγγούρια).
  • Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι ή ειδικά προϊόντα.
  • Για τα φυλλώδη λαχανικά όπως λάχανο, μαρούλι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και στην συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  • Στεγνώνουμε με μία καθαρή πετσέτα, ή χαρτί κουζίνας, για να μειώσουμε τα περαιτέρω βακτήρια που μπορεί να αναπτυχθούν.
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 4,4 °C.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri 

Μεσογειακή διατροφή: Πώς βοηθάει στην εγκυμοσύνη πριν από τη σύλληψη

Οι γυναίκες που ακολουθούν μια μεσογειακού τύπου διατροφή στα χρόνια πριν μείνουν έγκυες, διατρέχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαταραχές υπέρτασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης