Εσείς πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας;

Το χώμα, η κοπριά, τα βρώμικα νερά αλλά και τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα και άλλες  χημικές ουσίες μολύνουν συχνά τα λαχανικά και τα φρούτα μας με επικινδύνους μικροοργανισμούς όπως Salmonella, E.coli, και Listeria. Πως μπορούμε λοιπόν να προστατευτούμε; Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.

Ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές για να τα απολαμβάνετε με ασφάλεια:

  • Πρώτα απ΄όλα, καθαρίζουμε καλά τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα με ζεστό νερό και σαπούνι.
  • Ξεπλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά ΠΡΙΝ τα ξεφλουδισουμε, ώστε να μην μεταφερθούν μικρόβια από το μαχαίρι στα τρόφιμα.
  • Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας απαλά με το χέρι, ή με μια βούρτσα λαχανικών για αυτά με σκληρές επιφάνειες (π.χ. πεπόνια, αγγούρια).
  • Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι ή ειδικά προϊόντα.
  • Για τα φυλλώδη λαχανικά όπως λάχανο, μαρούλι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και στην συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  • Στεγνώνουμε με μία καθαρή πετσέτα, ή χαρτί κουζίνας, για να μειώσουμε τα περαιτέρω βακτήρια που μπορεί να αναπτυχθούν.
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 4,4 °C.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Φτιάξτε μόνοι σας βούτυρο αμυγδάλου

Δοκιμάστε σήμερα, πανεύκολο αμυγδαλοβούτυρο! 

Ο ρόλος της διατροφής στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η διατροφή φαίνεται να παίζει έναν ρόλο τόσο στην πρόληψη της σκλήρυνσης κατά πλάκας όσο και στην μείωση της βαρύτητας των συμπτωμάτων.

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τις γυναίκες από πρόωρο θάνατο

Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και θανάτου μιας γυναίκας κατά σχεδόν 25%, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση 16 μελετών