Τα οφέλη του Pilates στην αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης

Γράφει η Δρ. Βασιλική Γαροπούλου M.Sc.s., Ph.D, P.D., Καθηγήτρια Ειδ. Φυσικής Αγωγής – Clinical Pilates instructor, Επιστ. Σύμβουλος Αποκατάστασης & Θεραπευτικής Άσκησης στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το pilates είναι ο πιο διαδεδομένος και δημοφιλής τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος με θεραπευτική δράση που σου μαθαίνει το σώμα σου. Μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου και σε λίγο χρονικό διάστημα έχει κανείς καλύτερη στάση σώματος, αναπνοή αλλά και ελαστικότητα.

Ειδικότερα για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, ακόμη και για κάποιον που δεν έχει γυμναστεί ποτέ στη ζωή του, το pilates είναι ένας ιδανικός τύπος γυμναστικής καθώς μεταξύ άλλων είναι χαλαρωτική, προσφέρει καλύτερη αίσθηση ισορροπίας, αυξάνει την ευλυγισία και καταπολεμά το στρες.

Τα οφέλη που προσφέρει το Pilates:

  • Απομακρύνει το στρες. Με τις διατάσεις και την σωστή αναπνοή βοηθάς στη σωστή κυκλοφορία του οξυγόνου και μειώνεις την μυϊκή ένταση.
  • Αποκτάς καλύτερο νευρομυϊκό έλεγχο. Κάθε κίνηση στο pilates απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και αυτό βοηθά τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
  • Δυνατός κορμός. Και δεν εννοούμε μόνο τους κοιλιακούς. Το Pilates σε βοηθά να δυναμώσεις την πλάτη και τους ραχιαίους σου και αυτό οδηγεί επίσης και στην καλύτερη ποιότητα βάδισης.
  • Δυνατοί μύες. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών σου ενώ οι διατάσεις σε βοηθούν στην αντιμετώπιση των βραχύνσεων.
  • Ευλυγισία. Ένα είναι σίγουρο ότι με τις διατάσεις θα αυξήσεις την ευλυγισία σου.
  • Στάση του σώματος. Βελτιωμένη στάση σώματος ενώ οι πόνοι στην πλάτη, στη μέση και στον αυχένα, θα μειωθούν σημαντικά.
  • Διατήρηση φυσικής κατάστασης και λειτουργικότητας. Μην ξεχνάς, ότι το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής που θα σε βοηθήσει στη διατήρηση του βάρους σου, στην απόκτηση καλύτερης φυσικής κατάστασης και μείωση του αισθήματος κόπωσης.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου

Καθώς ο άμεσος χρόνος αντίδρασης και δράσης σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος, είναι σημαντικό το άτομο που θα βρεθεί δίπλα στον παθόντα να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Διπολική Διαταραχή: από την μανία στην κατάθλιψη

Η διπολική διαταραχή μπορεί να περιλαμβάνει την εναλλαγή επεισοδίων μανίας, υπομανίας, κατάθλιψης ή και μεικτά επεισόδια.

Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

Στην Ελλάδα περίπου 600.000 άνθρωποι νοσούν από τη σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης.