Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε, και μάθετε πώς την επόμενη φορά θα προλάβετε τον πονοκέφαλο προτού εκδηλωθεί

Περάσατε όμορφα τη μέρα σας σε κάποια παραλία, αλλά μόλις γυρίσατε στο σπίτι σας, διαπιστώνετε ότι έχετε έναν ανυπόφορο πονοκέφαλο που δεν περνάει; Η θερμότητα από τον ήλιο και η ζέστη μπορεί να αναγκάσει τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο σας να διασταλούν και να αυξήσει τη θερμοκρασία στην περιοχή. Αυτό μπορεί να σας πυροδοτήσει πονοκέφαλο. Επιπλέον το έντονο φως του ήλιου μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας, προκαλώντας και πάλι την ίδια δυσάρεστη κατάσταση. Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε, και μάθετε πώς την επόμενη φορά θα προλάβετε τον πονοκέφαλο προτού εκδηλωθεί.

Αν σας πιάσει πονοκέφαλος από τη ζέστη ή τον ήλιο, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βρεθείτε άμεσα σε δροσερό μέρος σε σκιά. Προσπαθήστε να μείνετε στο εσωτερικό κλιματιζόμενο χώρο ή αν δεν έχετε τη δυνατότητα, τουλάχιστον καθίστε στη σκιά. Πάρτε ένα ήπιο παυσίπονο με άφθονο δροσερό νερό για να αντιμετωπίσετε τον πόνο και να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Κάντε ένα χλιαρό ντους και βρέξτε τα μαλλιά σας για να βοηθήσετε να μειωθεί η θερμοκρασία στην περιοχή του κεφαλιού σας. Μην ξεχάσετε όμως να τα στεγνώστε καλά μετά.

Τοποθετήστε μια πετσέτα σε δροσερό νερό και αφού τη στύψετε καλά  τοποθετήστε τη πάνω στο μέτωπο και τα μάτια σας ενώ ξεκουράζεστε. Εναλλακτικά τοποθετήσετε ένα κομμάτι πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα. Επίσης μπορείτε να βουτήξετε φακελάκια τσαγιού σε δροσερό νερό και να τα τοποθετήστε άμεσα στα μάτια σας.

Για την πρόληψη του πονοκεφάλου

  • Αν μπορείτε προσπαθήστε να μένετε στη σκιά όταν βρίσκεστε στο ύπαιθρο, και έχει πολύ ζέστη.
  • Να φοράτε ανοιχτόχρωμο, ελαφρύ καπέλο για να προστατεύετε το κεφάλι σας από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά φροντίστε να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μην σφίγγει το μέτωπό σας.
  • Φοράτε μεγάλα γυαλιά ηλίου με προστατευτικούς φακούς από τη UV ακτινοβολία.
  • Φροντίζετε να είστε πάντα καλά ενυδατωμένοι.