Πρόγραμμα Αυτόνομης Διαβίωσης νέων με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας

Το Πρόγραμμα Αυτόνομης Διαβίωσης είναι ένα ολοκληρωμένο βιωματικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο από την ομάδα της “Πλοήγησης”, από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολύχρονη πείρα στο αντικείμενο. Απευθύνεται σε έφηβους, έφηβες, νέους και νέες με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Οι ομάδες είναι μικτές με νέους και νέες τυπικού πληθυσμού.

Τα άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς στην καθημερινή τους ζωή και για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η καλλιέργεια δεξιοτήτων ανεξάρτητης διαβίωσης.

Το πρόγραμμα δουλεύει βασικές δεξιότητες ζωής όπως οικιακές εργασίες, χρήση οικιακών σκευών, ψώνια, διαχείριση λογαριασμών, οικιακή ασφάλεια, υγιεινή χώρου και σώματος, κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι εγγραφές ξεκινούν από 4 Σεπτεμβρίου, μόνο κατόπιν ραντεβού.

Λίγα λόγια για την «Πλοήγηση»

Η “Πλοήγηση” ιδρύθηκε το 2014, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) στη Νέα Σμύρνη. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή υψηλής λειτουργικότητας, ή με ψυχοκοινωνικές και νοητικές δυσκολίες. Σκοπός του προγράμματος της “Πλοήγησης” είναι να αναδείξει το υγιές και λειτουργικό κομμάτι του ατόμου, ώστε αυτό να μπορέσει να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας και, με την κατάλληλη πλαισίωση, να αυτονομηθεί.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα  216700173069929636186945103242https://www.ploigisi.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων: Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ παράγει κάθε χρόνο 88 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων, με τα απορρίμματα αυτά να έχουν τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ωνάσειο: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις καρδιάς στην Αττική

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore- Η καλή καρδιά μετράει”, με δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Υπουργείο Υγείας: Αναλυτικές οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Αναλυτικές οδηγίες για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης για την περίοδο 2023-24 εξέδωσε σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.