Ψάρια ανοιχτής θάλασσας ή ιχθυοτροφείου;

Είναι γνωστό ότι τα ψάρια αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Ποια είναι όμως τα καλύτερα;

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC), η κατανάλωση ψαριών έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, παγκοσμίως. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διαθέσιμη ποσότητα ψαριών από την αλιεία έχει μειωθεί, αλλά η κατανάλωση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση αυτή να καλύπτεται από τα ψάρια ιχθυοτροφείου.

Παραδείγματα ψαριών που προέρχονται κυρίως από ιχθυοτροφεία είναι ο σολομός, η ιριδίζουσα πέστροφα και ο κυπρίνος, ενώ στα ψάρια ανοιχτής θάλασσας περιλαμβάνονται η ρέγγα, ο τόνος, ο κολιός και οι σαρδέλες.

Ποια είναι τα καλύτερα

Παρά το γεγονός ότι από μελέτες δεν προκύπτουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ψαριών ιχθυοτροφείου και αυτών ανοικτής θάλασσας, οι καταναλωτές θεωρούν τα ψάρια ανοικτής θάλασσας ως πιο υγιεινά και πιο νόστιμα από τα ψάρια ιχθυοτροφείου.

Σύμφωνα με το EUFIC, τόσο τα ψάρια ιχθυοτροφείου όσο και τα ανοικτής θάλασσας είναι ασφαλή και θρεπτικά για τον καταναλωτή, χωρίς να παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα ψάρια ιχθυοτροφείου αναπτύσσονται σε κατάλληλες συνθήκες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.

7 αντιφλεγμονώδεις τροφές που βοηθούν στην ψωρίαση

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη «διατροφή για την ψωρίαση», ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί τις εξάρσεις.

Καφεΐνη: Σύμμαχος ή εχθρός της κακής διάθεσης;

Μας «ανεβάζει» τελικά ή μας «ρίχνει»; Η απάντηση είναι σημαντική μιας και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φλιτζάνι καφέ.