Ετοιμάστε μέσα σε μόλις 5 λεπτά ένα νόστιμο πιάτο με τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας
Υλικά για 4 μερίδες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (δοκιμάστε παρμεζάνα, ελβετικό ή τσένταρ)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάθε αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας σε μονή στρώση. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τις ντομάτες. Ψήστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να γίνει χρυσαφένιο και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.
Τα οφέλη
Το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα να ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες για τη γήρανση, ορισμένες στεφανιαίες παθήσεις και καρκίνους. Η μαγειρεμένη μάλιστα ντομάτα περιέχει ψηλότερες συγκεντρώσεις λυκοπένιου.