Φτιάξτε σε μισή ώρα αυτή την υπέροχη συνταγή που -μεταξύ άλλων- συμβάλλει στην μείωση της υψηλής πίεσης
Υλικά (για 3 μερίδες)
2 φλιτζάνια κουνουπίδι τριμμένο (περίπου μισό μέτριο κεφάλι)
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Ψεκάστε ένα ταψί ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Τρίψτε το κουνουπίδι στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κουνουπίδι, το αυγό, το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Πιέστε το μείγμα μαζί για να φτιάξετε περίπου 15 μικρές μπάλες ή κορμούς. Τοποθετήστε τα στο ταψί σε απόσταση μεταξύ κάθε μπάλας. Ψήνετε για 20 λεπτά. Για να γίνουν πιο τραγανά, τα ψήνουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Παρακολουθήστε προσεκτικά για να μην καούν. Βάλτε ο,τι μείνει στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.
Τα οφέλη
Το κουνουπίδι περιέχει επίσης και την σουλφοραφάνη, ένα αντιοξειδωτικό, που φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.