Run – Bike – Care από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

Κάνουμε ποδήλατο και Ενημερωνόμαστε στις 11 Ιουνίου στο Ζάππειο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών που τα τελευταία 20 χρόνια προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, και συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο, επιστρέφει δυναμικά με τη διοργάνωση του Run – Bike – Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.  

Με αφορμή την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου με εκδηλώσεις ως Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. θέτει την 11η Ιουνίου ως μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλους, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου. Το Run – Bike – Care αποτελεί μια δράση γιορτής για όλους όσους επέζησαν και μνήμης όσων έχασαν τη μάχη με την ασθένεια. Με το μήνυμα «Τρέξε – Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου» καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να λάβουν μέρος χωρίς ανταγωνισμό, είτε ως δρομείς είτε με το ποδήλατό τους, σε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Στήριξη του Προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι»

Η φετινή δράση του Run – Bike – Care θα στηρίξει το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους με το να παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται άνευ οικονομικού αντιτίμου σε ογκολογικούς ασθενείς που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) βαρύτητα κατάστασης υγείας, β) αδυναμία μετακίνησης, γ) οικονομική & οικογενειακή κατάσταση.

Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του Run – Bike – Care, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. κα. Ζωή Γραμματόγλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βλέπουμε κάθε χρόνο, ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων να αγκαλιάζουν τις δράσεις μας. Φέτος, με το Run – Bike – Care, θέλουμε να στηρίξουμε μέσω του Προγράμματος ‘Μαζί και στο Σπίτι’ όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Καλούμε όλο τον κόσμο, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας στις 11 Ιουνίου και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Θα τρέξουμε, θα κάνουμε ποδήλατο και πάνω απ’ όλα θα ενημερωθούμε. Σημασία έχει η συμμετοχή και η στήριξη αυτών των ανθρώπων και όχι η νίκη».

Με το επίσημο hashtag της διοργάνωσης #runbikecare ενώνουμε και φέτος τις δυνάμεις μας στα social media για την ευαισθητοποίηση όλου του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διαδρομή, το άνοιγμα των εγγραφών και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Website: www.anticancerath.gr

Facebook: www.facebook.com/skkefi

Instagram: www.instagram.com/kefi_athens

Twitter: https://twitter.com/KEFI_ATHENS

YouTube: https://bit.ly/405Ghle

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται αιφνίδια και είναι δυνατόν να υποχωρήσουν ακόμη και χωρίς θεραπεία μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.