Φτιάξτε σε λιγότερο από 20 λεπτά μια δροσερή σαλάτα με βακαλάο και κρόκο Κοζάνης για καλύτερη υγεία του πεπτικού
2 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά 189 Θερμίδες / μερίδα
- 2 μικρά φιλέτα βαακαλάου
- ½ λεμόνι
- μερικά φύλλα σαλάτας
- ½ κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 γιαούρτι • σαφράν σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Τρίβετε τα φιλέτα τον Ψαριού με το αλάτι και τα κόβετε σε μεγάλούς κύβους. Ανακατεύετε το χυμό τον λεμονιού με το σαφράν σε σκόνη και το ελαιόλαδο και μετά ρίχνετε το πιπέρι. Περιχύνετε τα φιλέτα τον Ψαριού και τα βάζετε στο Ψυγείο για 3ο λεπτά. Σουρώνετε το Ψάρι και μετά ενσωματώνετε το γιαούρτι και την κρέμα στη μαρινάδα. Τοποθετείτε τα φύλλα σαλάτας σε 4 πιάτα, περιχύνετε με τη μαρινάδα και μοιράζετε το Ψάρι στο Κεντρο. Σερβίρεται δροσερό.
Τα οφέλη
Ο κρόκος Κοζάνης ανακουφίζει από τον στομαχόπονο, καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τους σπασμούς και τους κωλικούς