Φτιάξτε μια συνταγή που ταιριάζει δύο πολύ θρεπτικά τρόφιμα με γευστικό και πρωτότυπο τρόπο: σολομό με κινόα
ΥΛΙΚΑ
100 γρ κινόα
140 γρ Φιλέτο σολομός
1 κουταλιά Μέλι
1 κουταλιά Σόγια
2 κουταλιές Χυμό lime
5 γρ Κολίανδρος
5 γρ Μέντα
5 γρ Τζίντζερ, τριμμένο
5 γρ Πράσινι τζίλι
20 γρ Φρέσκο κρεμμυδάκι
50 γρ Λαχανίδα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1 Σιγοβράζετε την κινόα σε κατσαρόλα με νερό κι αλάτι, ενώ παράλληλα μαρινάρουμε τον σολομό με μέλι, σόγια και lime. Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
2 Ψήνουμε το σολομό μέχρι να ροδίσει η κάθε πλευρά.
3 Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μυρωδικά, το τσίλι και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με την κινόα, το μείγμα με τον χυμό lime, τη σάλτσα για ψάρια και τη λαχανίδα. Σερβίρουμε πάνω στη λαχανοσαλάτα.
Τα οφέλη
Εκτός από την καρδιά, η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο. Η κινόα έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες