Σούπα πρασίνου μπιζελιού

Φτιάξτε μέσα σε ένα μόλις τέταρτο της ώρας αυτήν την απολαυστική σούπα μπιζελιού. Οι ποσότητες αφορούν 4 μερίδες

Συστατικά

2 κονσέρβες μπιζέλια

1 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά ή 1%.

1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον αρακά με τα υγρά σε μέτρια φωτιά.

Καθώς ο αρακάς είναι ζεστός, πολτοποιήστε τον με ένα πιρούνι στο πάχος που θέλετε. Προσθέστε το γάλα, το ζωμό, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι, αν θέλετε. Βράζετε για 15 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστή. Βάλτε ο, τι περισσέψει στο ψυγείο μετά από 2 ώρες.

Οφέλη

Η υψηλή περιεκτικότητα του αρακά σε ίνες και πρωτεΐνες, επιβραδύνει τη χώνεψη των σακχάρων. Αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά, εμποδίζουν ή αντιστρέφουν την αντίσταση στην ινσουλίνη (διαβήτης τύπου 2).

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.