Μαρία Θεοδοσίου: «Είμαι ένα κορίτσι με σύνδρομο Down, όμως αυτό δεν με εμποδίζει να ονειρεύομαι»

Από τη Γιάννα Τριανταφύλλη

“Με λένε Μαρία και είμαι 21 χρονών. Είμαι ένα κορίτσι με σύνδρομο down όμως αυτό δεν με εμποδίζει να ονειρεύομαι και να πετυχαίνω πάντα ότι βάζω στο μυαλό μου. Αυτό που αγαπάω και θαυμάζω περισσότερο σε μένα είναι ο δυναμικός μου χαρακτήρας, το ότι προσπαθώ να είμαι ανεξάρτητη και το ότι είμαι αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχω βέβαια και κάποια ελαττώματα, κανείς δεν είναι τέλειος! Κάποιες φορές γίνομαι γκρινιάρα και θυμώνω εύκολα.

Από πολλή μικρή ηλικία έμαθα για το σύνδρομο Down από την μαμά μου. Δεν είχα πρόβλημα με αυτό, δεν μου προκάλεσε κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, απλά της ζήτησα να μου εξηγήσει τι σημαίνει. Η μαμά μου τότε μου εξήγησε ότι τα άτομα με σύνδρομο down μπορούν να κάνουν ότι και οι υπόλοιποι άνθρωποι, απλά χρειάζονται λίγο χρόνο και υπομονή παραπάνω. Αγαπώ πολύ την μαμά μου και έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση. Είναι μια σπουδαία γυναίκα, πολύ δυναμική και στέκεται δίπλα μου σαν βράχος σε όλα τα δύσκολα που αντιμετωπίζω. Της έχω τρομερή αδυναμία και νιώθω τυχερή που μου έτυχε αυτή η μαμά. Από την άλλη, θα ήθελα, εάν γινόταν, ο πατέρας μου να είναι πιο ενεργός στην ζωή μου, να ενδιαφέρεται για μένα, και να κάνουμε όμορφα πράγματα μαζί.

Αγαπάω πολύ το σχολείο από πολύ μικρή ηλικία γιατί μαθαίνω πολλά πράγματα εκεί. Θυμάμαι μέχρι σήμερα κάποιους συγκεκριμένους δασκάλους που είχα στο δημοτικό, τον κύριο Ιωαννίδη και τον κύριο Φωτιάδη, γιατί με «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή, μου χάρισαν πολλές γνώσεις και τους έχω πάντα στην καρδιά μου.

Μου αρέσει να γεμίζω τον χρόνο μου με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες. Πηγαίνω σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και εκεί κάνουμε μαθήματα μπαλέτου, μαγειρική, γυμναστική, και μουσική. Κάνω ρυθμική γυμναστική από 5 χρονών, και μοντέρνο χορό από 10 χρονών. Αγαπάω πολύ τον χορό γιατί εκτονώνομαι και εκφράζομαι μέσα από αυτόν. Απ’ την άλλη, λατρεύω την ρυθμική γιατί βρίσκομαι με τις φίλες μου, κάνω ταξίδια στο εξωτερικό και τρελαινόμαστε από χαρά όταν κερδίζουμε μετάλλια.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για μένα. Πιστεύω στην φιλία, αγαπάω τις φίλες μου, δίνω πράγματα στις φίλες μου, μου αρέσει να πηγαίνω στα σπίτια τους και αυτές να έρχονται στο δικό μου. Βγαίνουμε βόλτες για καφέ, για ποτό, κάνουμε εκδρομές, διακοπές στην κατασκήνωση, χορεύουμε, μιλάμε για τα αγόρια μας. Κάνουμε σχέδια για το μέλλον μας, επαγγελματικά και ερωτικά. Οι αγαπημένες μου φίλες είναι οι δυο Μαρίες, οι δυο Χρύσες, οι δυο Αναστασίες και η Ηλέκτρα. Νιώθω πραγματικά τυχερή με τόσες φίλες που έχω!

Είμαι αρκετά ευαίσθητη και στεναχωριέμαι όταν βλέπω γύρω μου να συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα. Με στεναχωρεί αυτή την στιγμή ο πόλεμος Ουκρανίας- Ρωσίας γιατί σκοτώνονται άδικα οι άνθρωποι και φεύγουν από τα σπίτια τους. Με φόβισε η πανδημία και αυτός ο φοβερός ιός που μας ανάγκασε να κλειστούμε στα σπίτια μας για 2,5 χρόνια και πέθαναν πολλοί άνθρωποι που κόλλησαν αυτόν τον ιό. Με συγκλόνισε το γεγονός στην Πάτρα όπου μια μητέρα σκότωσε το παιδί της. Με στενοχωρούν αυτά που συμβαίνουν και αν μπορούσα να κάνω κάτι, θα ήθελα να φέρω στον κόσμο ειρήνη και ηρεμία. Να μην υπάρχει πόλεμος, να μην πεινάνε παιδιά, να εξαφανιστεί ο κορονοϊός, να μην καταστρέφουμε το περιβάλλον, να μην πεθαίνουν παιδιά και να μην σκοτώνουν τα ζώα.

Κάνω πολλά όνειρα για το μέλλον. Ονειρεύομαι όταν μεγαλώσω να κάνω μια δουλειά που θα αγαπώ και να έχω τα δικά μου χρήματα ώστε να μπορώ να ζήσω μόνη μου ή με κάποιον άντρα που θα αγαπήσω.

Επαγγελματικά, θα ήθελα να ασχοληθώ με την οινολογία. Την ιδέα την πήρα από ένα σίριαλ που είδα στην τηλεόραση, το Μπρούσκο. Πρόσφατα μάλιστα επισκέφτηκα με την μητέρα μου ένα οινοποιείο και ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο μετά απ αυτήν την εμπειρία. Μου αρέσει επίσης και η δημοσιογραφία. Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με την μόδα και το life style και να κάνω συνεντεύξεις.

Είμαι ρομαντική και πιστεύω πολύ στην αγάπη. Αν και, μια φορά που βγήκα ραντεβού με ένα αγόρι ένιωσα πολύ δυσάρεστα γιατί, ενώ εγώ του μιλούσα, εκείνος με φίλησε χωρίς να το θέλω. Ένιωσα πολύ άβολα και έφυγα θυμωμένη. Παρ΄ όλα αυτά, ονειρεύομαι να γνωρίσω ένα αγόρι που θα το αγαπήσω και θα με αγαπήσει, με το οποίο θα φτιάξουμε μια όμορφη οικογένεια και θα πηγαίνουμε πολλά ταξίδια”.

Η Μαρία Θεοδοσίου είναι 21 ετών και γεννήθηκε με σύνδρομο Down

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα