spot_imgspot_img

Δαμάσκηνα με γιαούρτι για το ανοσοποιητικό    

 Ετοιμάστε σε μόλις δέκα λεπτά ένα ελαφρύ γλυκό πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C

 

Υλικά

500 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ. κρέμα γάλακτος light

2 κουταλιά ζάχαρη άχνη

κονιάκ

2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε για 2 ώρες τα δαμάσκηνα σε μπράντι. Ψήνετε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σφιχτά με τη ζάχαρη άχνη και την ανακατεύετε προσεχτικά με το γιαούρτι.
  3. Στραγγίζετε τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα στο καθένα τη μισή αμυγδαλόψιχα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με την κρέμα.
  4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα τριμμένη.

Τα δαμάσκηνα ενισχύουν το ανοσοποιητικό Κι αυτό γιατί περιέχουν βιταμίνη C, που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα

Βαγγέλης Αυγουλάς: Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;

O Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης 

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον στραβισμό

Γράφει ο Ευάγγελος Δρίμτζιας, Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος MD, PhD, FRCOph, Ειδικός σε Στραβισμό Παίδων – Ενηλίκων Τι είναι ο στραβισμός;