Ετοιμάστε σε μόλις δέκα λεπτά ένα ελαφρύ γλυκό πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C
Υλικά
500 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιά ζάχαρη άχνη
κονιάκ
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε για 2 ώρες τα δαμάσκηνα σε μπράντι. Ψήνετε ελαφρά την αμυγδαλόψιχα.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σφιχτά με τη ζάχαρη άχνη και την ανακατεύετε προσεχτικά με το γιαούρτι.
- Στραγγίζετε τα δαμάσκηνα και βάζετε μέσα στο καθένα τη μισή αμυγδαλόψιχα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με την κρέμα.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα τριμμένη.
Τα δαμάσκηνα ενισχύουν το ανοσοποιητικό Κι αυτό γιατί περιέχουν βιταμίνη C, που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.