Ερευνητές αναπτύσσουν τεστ κορονοϊού για όλα τα είδη ζώων

Παίρνοντας μέρος στην προσπάθεια των επιστημόνων να εντοπίσουν τις παραλλαγές του κορονοϊού σε άγρια και οικόσιτα ζώα, μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξε ένα τεστ που ανιχνεύει την έκθεση στον ιό SARS-CoV-2 σε οποιοδήποτε είδος ζώου.

Οι περισσότερες εξετάσεις αντισωμάτων για τον κορονοϊό απαιτούν εξειδικευμένα χημικά αντιδραστήρια για την ανίχνευση των αντιδράσεων των αντισωμάτων του ξενιστή έναντι του ιού, γεγονός που εμποδίζει την έρευνα σε όλα τα είδη ζώων. Την ίδια ώρα, ο ιός που προκαλεί την Covid-19 μολύνει πολλά είδη ζώων, όπως επισημαίνει η ιολόγος και καθηγήτρια παθοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Ουρμπάνα- Σαμπέιν, Γινγκ Φανγκ, η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας.

Το νέο τεστ για τον κορονοϊό επικεντρώνεται σε αντισώματα έναντι μιας πρωτεΐνης, της Ν-πρωτεΐνης, η οποία είναι ενσωματωμένη στο νουκλεοκαψίδιο του ιού, μια δομή που αποτελείται από πρωτεΐνες και νουκλεϊκά οξέα. «Η Ν-πρωτεΐνη είναι πιο άφθονη και πιο συντηρημένη από τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα τεστ. Αυτό σημαίνει ότι η δομή της πρωτεΐνης είναι πιο συνεπής σε όλα τα είδη και αυτό την καθιστά έναν καλό στόχο για δοκιμές αντισωμάτων σε όλα τα είδη», εξηγεί η ερευνήτρια.

Έπειτα από δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο τεστ έχει πάνω από 97% ευαισθησία και 98% ακρίβεια. Περαιτέρω δοκιμές σε οικόσιτες γάτες έδειξαν, εξάλλου, ότι το τεστ ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τη μόλυνση εντός επτά ημερών από την έκθεση στον ιό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «mSphere». Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

https://journals.asm.org/doi/10.1128/msphere.00067-23

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα κλασικά συμπτώματα πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. Όμως υπάρχουν κι άλλα, «περίεργα» σημάδια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Η λέξη αποτοξίνωση είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με δίαιτες και αδυνάτισμα. Δίαιτες αποτοξίνωσης είναι διαθέσιμες σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία ακόμα και στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.