Μια θεατρική παράσταση από ηθοποιούς που νόσουν ή νόσησαν από καρκίνο

Εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή  θα ζωντανέψουν επί σκηνής  σε μια παράσταση με τίτλο «Φωνές της Μικρασίας» που ανεβάζουν  τα 15 μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης, την Παρασκευή 7/4 στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του δήμου Παύλου Μελά και το Σάββατο 8/4, στη θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων.

Η ιστορία ξεκινά από την περίοδο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή με τις ηθοποιούς να ενσαρκώνουν υπαρκτά ή φανταστικά πρόσωπα τα οποία θα αναπαραστήσουν γεγονότα μέσα από ιστορίες, τραγούδια και χορούς, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα οι θεατές εκείνη την εποχή.

«Είναι μια μουσικοχορευτική παράσταση η οποία βασίζεται σε κείμενα τα οποία έγραψαν ή γράμματα τα οποία  βρήκαν σε βιβλία τα μέλη της ομάδας. Πχ ένα φανταστικό πρόσωπο αφηγείται στη ζωή στη Σμύρνη, ενώ  ένα  υπαρκτό πρόσωπο είναι η Ρόζα Εσκενάζι η οποία τραγουδούσε μικρασιάτικα τραγούδια. Η παράσταση “ χτίστηκε” μέσα σε δυο μήνες , από τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Παπαζήσης .

Στην θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης μετέχουν 14 γυναίκες που νοσούν ή νόσησαν από καρκίνο καθώς και ένας άντρας που δεν έχει νοσήσει .

« Η θεατρική ομάδα υπάρχει εδώ και περίπου 10 χρόνια. Εγώ την έχω αναλάβει εθελοντικά στο 2016. Από τότε έχουμε ανεβάσει την «Τελετή» του Παύλου Μάτεσι το 2017-2018, το «Γαρίφαλο στ΄αυτί» εμπνευσμένο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο το 2018-2019 , μετά, λόγω της πανδημίας, σταματήσαμε και τώρα ανεβάζουμε τις «Φωνές της Μικρασίας» πρόσθεσε ο κ. Παπαζήσης  .

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο , ενώ όσοι θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

20ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο: «Η Πολυδιάστατη Επιστήμη της Φαρμακευτικής»

H Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) διοργανώνει το 20ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Η Πολυδιάστατη Επιστήμη της Φαρμακευτικής», το οποίο θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής

Η Εξατομικευμένη Ιατρική αποτελεί ένα ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο, το οποίο καλύπτει το διαγνωστικό και θεραπευτικό φάσμα όλων των νόσων.

3ο Ετήσιο Συνέδριο FairLife L.C.C.: «Ο καρκίνος του πνεύμονα σε πρώτο πλάνο»

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 3.140 διαδικτυακοί και δια ζώσης θεατές και αποτέλεσε την κορύφωση των δράσεων της FairLife L.C.C. για τον Νοέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα.