Θετική Φωνή – Υπηρεσία Ενδυνάμωσης: «Ζεις με HIV; Μίλησε μας»

Η Υπηρεσία Ενδυνάμωσης της Θετικής Φωνής βασίζεται στην αρχή της ενδυνάμωσης ομοτίμων, δηλαδή της επαφής με κατάλληλα καταρτισμένα άτομα που ζουν με HIV και της λήψης υπηρεσιών από αυτά.

Μπορείς να απευθύνεις ερωτήματα σχετικά με τον HIV ή και να συζητήσεις με εκπρόσωπο της Θετικής Φωνής κάτι που σε απασχολεί σχετικά με αυτόν, πώς επηρεάζει τη ζωή σου, τις προσωπικές σχέσεις, την εργασία και την καθημερινότητά σου. Μπορείς επίσης να ενημερωθείς για τα δικαιώματά σου και πώς μπορείς να τα προασπίσεις.

Τι ακριβώς σημαίνει «ενδυνάμωση» και πώς θα σε ωφελήσει;

  • Έχεις μόλις διαγνωστεί με HIV;
  • Έχεις απορίες σχετικά με το πώς επηρεάζει ο HIV τη σεξουαλική και την αναπαραγωγική υγεία;
  • Δε γνωρίζει κανένα άτομο από το οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον για την κατάσταση της υγείας σου;
  • Αισθάνεσαι συχνά μόνος/η, καθώς δεν μπορείς να μιλήσεις σε κάποιο άτομο για το θέμα αυτό χωρίς το φόβο ότι θα σε κρίνει ή θα σε απορρίψει;
  • Αντιμετωπίζεις προβλήματα με την εργασία σου, τις προσωπικές σου σχέσεις, την οικογένεια σου;
  • Χρειάζεσαι πληροφορίες για την αγωγή σου;
  • Αντιμετωπίζεις προκλήσεις σχετικά με το να μεγαλώνει κανείς ζώντας με τον ιό;
  • Χρειάζεσαι πληροφορίες ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα δικαιώματά σου, τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων ή τις προνοιακές παροχές που προβλέπονται για εσένα;
  • Έχεις αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά εξαιτίας του ότι ζεις με το HIV;

Στη Θετική Φωνή μπορείς να μιλήσεις για θέματα όπως τα παραπάνω ώστε να βελτιώσεις τη ζωή σου με τον HIV ή να στηρίξεις κάποιο οικείο σου πρόσωπο που ζει με τον ιό.

Πώς μπορώ να κάνω χρήση της υπηρεσίας ενδυνάμωσης

Μπορείς να καλέσεις τηλεφωνικά στο 210 32 34 492 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 ή να επισκεφθείς τα γραφεία της Θετικής Φωνής στην Αθήνα (Πιττάκη 4, ισόγειο) ή στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 112, 3ος όροφος), αφού πρώτα κλείσεις ραντεβού. Μπορείς επίσης να στείλεις οποιαδήποτε απορία σου ηλεκτρονικά στη διεύθυνση empowerment@positivevoice.gr. Η Θετική Φωνή εγγυάται την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο της συνομιλίας.

Η Θετική Φωνή (https://positivevoice.gr/ ) είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, των ανθρώπων που ζούν με τον HIV/AIDS. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.

Για την επίτευξη του σκοπού του, ο σύλλογος αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διαταραχές μνήμης: πότε είναι φυσιολογικές και πότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια

Είναι φυσιολογικό καθώς μεγαλώνουμε να χάνουμε ένας μέρος της γνωστικής μας λειτουργίας, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε πιο εύκολα. Η έκπτωση της μνήμης,  σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί φυσιολογικό μέρος της γήρανσης και δεν σχετίζεται με την άνοια.

Απευαισθητοποίηση: Η θεραπεία που νικά τις αλλεργίες

Τα εμβόλια απευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούνται στην ανοσοθεραπεία αποτελούν σήμερα τον μοναδικό διαθέσιμο τρόπο για να απαλλαγεί ένας αλλεργικός από τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν όχι μόνο την άνοιξη αλλά συχνά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Προδιαβήτης: O «προθάλαμος» του διαβήτη

Αν και ο διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί χωρίς προειδοποίηση, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν από τo στάδιο του προδιαβήτη πριν από την ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη.