Το Νοσοκομείο του Μέλλοντος: Καινοτόμες λύσεις ψηφιακής Υγείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο «Ντ. Τριαρίδης» στο ΑΧΕΠΑ.

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (SPBTU) του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του ΑΠΘ, σχεδιάζουν το «έξυπνο» νοσοκομείο του μέλλοντος και παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις ψηφιακής υγείας βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο του, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ερευνητικού έργου HosmartAI.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00, στο Αμφιθέατρο «Ντ. Τριαρίδης» στο ΑΧΕΠΑ.

Η διερεύνηση και υιοθέτηση πρωτοπόρων λύσεων ψηφιακής υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ιατρικής. Μέσα από τη συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, το HosmartAI στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Νοσοκομείων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην ψηφιακή υγεία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".