Τόφου με μπρόκολο

Δοκιμάστε μια υγιεινή συνταγή πλούσια όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε θρεπτικά συστατικά

 

Υλικά για 2 μερίδες

 

  • 225 γρ. σκληρό τόφου
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο σε κομμάτια
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού σουσαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο μαύρο ρύζι

Εκτέλεση

1.Βάζετε το τόφου σε ένα πιάτο τοποθετώντας από πάνω ένα δίσκο με κονσέρβες και το συμπιέζετε. Το αφήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να στραγγίσει τα υγρά. Στη συνέχεια το κόβετε σε κύβους.

2. Όσο στραγγίζει το τόφου, μαγειρεύετε στον ατμό το μπρόκολο, να μην μαλακώσει πολύ, περίπου 5 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη.

3. Ζεσταίνετε 2 κουταλάκια του γλυκού σουσαμέλαιο σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το τόφου και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τοποθετείτε το τόφου σε ένα πιάτο.

4. Προσθέτετε το υπόλοιπο σουσαμέλαιο στο γουόκ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το μπρόκολο. Σοτάρετε για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε σιγά σιγά τα αμύγδαλα, τη σάλτσα σόγιας και το τόφου, ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε μαζί με το καστανό ρύζι.

Τα οφέλη

Το μπρόκολο σύμφωνα με έρευνες διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ το τόφου  καλύπτει  44% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Sushi στην πιο υγιεινή εκδοχή του

Το πιο εύκολο sushi με μόνο 5 υλικά, χωρίς φύλλα nori και ειδικά εργαλεία!

Παγωτό cheesecake

Το πιο θρεπτικό, νόστιμο και δροσερό γλυκό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.