Τόφου με μπρόκολο

Δοκιμάστε μια υγιεινή συνταγή πλούσια όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε θρεπτικά συστατικά

 

Υλικά για 2 μερίδες

 

  • 225 γρ. σκληρό τόφου
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο σε κομμάτια
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού σουσαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο μαύρο ρύζι

Εκτέλεση

1.Βάζετε το τόφου σε ένα πιάτο τοποθετώντας από πάνω ένα δίσκο με κονσέρβες και το συμπιέζετε. Το αφήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να στραγγίσει τα υγρά. Στη συνέχεια το κόβετε σε κύβους.

2. Όσο στραγγίζει το τόφου, μαγειρεύετε στον ατμό το μπρόκολο, να μην μαλακώσει πολύ, περίπου 5 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη.

3. Ζεσταίνετε 2 κουταλάκια του γλυκού σουσαμέλαιο σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το τόφου και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τοποθετείτε το τόφου σε ένα πιάτο.

4. Προσθέτετε το υπόλοιπο σουσαμέλαιο στο γουόκ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το μπρόκολο. Σοτάρετε για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε σιγά σιγά τα αμύγδαλα, τη σάλτσα σόγιας και το τόφου, ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε μαζί με το καστανό ρύζι.

Τα οφέλη

Το μπρόκολο σύμφωνα με έρευνες διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ το τόφου  καλύπτει  44% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.