spot_imgspot_img

Τυλιχτό: κλασικό Vs Healthy

Δυο τρεις μικρές αλλαγές αρκούν για να μετατρέψουν το αγαπημένο μας τυλιχτό από μια θερμιδική βόμβα σε ένα πλήρες υγιεινό γεύμα.

🫓Αρχικά, επιλέγουμε η πίτα μας να είναι αλάδωτη. Μια λαδωμένη πίτα μπορεί να μας δώσει έως και 100 θερμίδες εξτρα.

Προτιμάμε καλαμάκι κοτοπουλο, αντί του γύρου χοιρινού, για να μειώσουμε τις θερμίδες από τα κακά κορεσμένα λιπαρά που περιέχει το κόκκινο κρέας.

Αφαιρούμε τις πατάτες τηγανίτες. Οι πατάτες του εστιατορίου τηγανίζονται σε σπορέλαια και φοινικέλαιο, και γίνονται πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά αλλά και σε θερμίδες.

Βάζουμε διαφορά λαχανικά, όπως κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, καρότο για να εμπλουτίσουμε το γεύμα μας και να πάρουμε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Αντικαθιστούμε την κλασική σως μαγιονέζας, με σως γιαουρτιού, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Έτσι, περιορίζοντας τα έξτρα λιπαρά που μπορεί να μας δώσει ένα πλήρες τυλιχτό στο σουβλατζίδικο, μπορούμε τελικά να το μετατρέψουμε σε ένα healthy ισορροπημένο γεύμα, αντίστοιχων θερμίδων με ένα κύριο γεύμα μας, που περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες από το κρέας και το γιαούρτι, υδατάνθρακες από την πίτα, αλλά και φυτικές ίνες από τα λαχανικά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα

Βαγγέλης Αυγουλάς: Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;

O Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης 

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον στραβισμό

Γράφει ο Ευάγγελος Δρίμτζιας, Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος MD, PhD, FRCOph, Ειδικός σε Στραβισμό Παίδων – Ενηλίκων Τι είναι ο στραβισμός;