Υπάρχουν βιταμίνες που συμβάλλουν στην ανακούφιση του πόνου;

Ορισμένες βιταμίνες και αντιοξειδοτικά συστατικά μπορούν, μπορεί να συμβάλλουν στον περιορισμό και τον έλεγχο του πόνου και ειδικά οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Ακόμη, τον πόνο μπορεί να ανακουφίσουν ορισμένα ιχνοστοιχεία, όπως λ.χ το σελήνιο και το μαγνήσιο.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και βρίσκονται  στα δημητριακά, η Ε δρα με διπλό τρόπο, ως αντιοξειδοτικό και επιπλέον συμβάλει στην παραγωγή ενδορφινών, ορμόνες που δρουν ως φυσικά παυσίπονα. Καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι το ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά. Η C αποτελεί έναν ακόμη φυσικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση του πόνου. Κυρίως θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων. Θα τη βρείτε στα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και τις πιπεριές.

Το μαγνήσιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως βοηθάει στην ανακούφιση ορισμένων πόνων και ειδικά του πονοκεφάλου. Καλές πηγές μαγνησίου είναι τα πράσινα λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι κτλ.). Τέλος, το σελήνιο θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και για τον λόγο αυτό θεωρείται ότι ανακουφίζει τον πόνο. Θα το βρείτε στα ψάρια και τα όσπρια.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορμονών: «Επειδή οι ορμόνες έχουν (μεγάλη)σημασία! »

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορμονών επιστρέφει για τρίτη χρονιά την Τετάρτη 24 Απριλίου, με στόχο να ενώσει την ευρωπαϊκή ενδοκρινολογική κοινότητα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το σημαντικό ρόλο των ορμονών στην προαγωγή της καλής υγείας.

Στα Χανιά το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο

H Ηπατολογική Κοινότητα της χώρας θα συναντηθεί φέτος στα Χανιά, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 22ου Πανελλήνιου Ηπατολογικού Συνεδρίου & της 31ης Διημερίδας «Στέφανος Χατζηγιάννης».

ΕΟΔΥ: Βασικό μέτρο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας οι εμβολιασμοί

O ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των στρατηγικών του στόχων για την προστασία της δημόσιας υγείας, επιδιώκει την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την αποτροπή της διάδοσης ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμό.