Πόσο σας παχαίνουν οι υγιεινές τροφές;

Μήπως τα τρόφιμα που θεωρείτε υγιεινά σας παχαίνουν; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε… Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc – Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed.

Σίγουρα ένα γιαούρτι με φρούτα ή μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές σε ένα διαιτολόγιο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα είναι και χαμηλά σε θερμίδες:

Υπάρχουν μπάρες των 100-150 kcal, και υπάρχουν και μπάρες των 60-70 γρ. με 350 kcal και αρκετά σάκχαρα.

Ένα γιαούρτι 2% με 1 φρούτο και λίγους ξηρούς καρπούς έχει 250 kcal, αλλά ένα μπολ με γιαούρτι και αρκετά από τα λεγόμενα superfoods μπορεί να φτάσει τις θερμίδες ενός μεσημεριανού.

Μια σπανακοτυρόπιτα, μπορεί να είναι θρεπτική λόγω των λαχανικών της, αλλά λόγω του φύλλου και του τυριού της, μπορεί να γίνει εύκολα πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και αλάτι.

Ενώ η αγαπημένη μας σαλατουλα, με λίγο παραπάνω λάδι και σως, κρουτόν, τυριά και αλλαντικά παύει να ειναι πλέον light, και φτάνει εύκολα τα 800 kcal.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους…

θυμηθείτε την σημασία της κατάλληλης μερίδας (π.χ. η 1 κ.σ. Λάδι μπορεί να κάνει την διάφορα) και προτιμήστε τις σπιτικές παρασκευές, όπου μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των θερμίδων σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες, κυρίως μέσω της προσθήκης σιροπιών ζάχαρης

Dentist Pass: δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για 700.000 παιδιά

Ξεκινά μετά το Πάσχα η δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας από 6 ως 12 ετών μέσω του Dentist Pass.

Κρητικό λάδι κατά πολλαπλής σκλήρυνσης

Κρητικό λάδι συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης με ελπιδοφόρα αποτελέσματα