Πόσο σας παχαίνουν οι υγιεινές τροφές;

Μήπως τα τρόφιμα που θεωρείτε υγιεινά σας παχαίνουν; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε… Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc – Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed.

Σίγουρα ένα γιαούρτι με φρούτα ή μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές σε ένα διαιτολόγιο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα είναι και χαμηλά σε θερμίδες:

Υπάρχουν μπάρες των 100-150 kcal, και υπάρχουν και μπάρες των 60-70 γρ. με 350 kcal και αρκετά σάκχαρα.

Ένα γιαούρτι 2% με 1 φρούτο και λίγους ξηρούς καρπούς έχει 250 kcal, αλλά ένα μπολ με γιαούρτι και αρκετά από τα λεγόμενα superfoods μπορεί να φτάσει τις θερμίδες ενός μεσημεριανού.

Μια σπανακοτυρόπιτα, μπορεί να είναι θρεπτική λόγω των λαχανικών της, αλλά λόγω του φύλλου και του τυριού της, μπορεί να γίνει εύκολα πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και αλάτι.

Ενώ η αγαπημένη μας σαλατουλα, με λίγο παραπάνω λάδι και σως, κρουτόν, τυριά και αλλαντικά παύει να ειναι πλέον light, και φτάνει εύκολα τα 800 kcal.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους…

θυμηθείτε την σημασία της κατάλληλης μερίδας (π.χ. η 1 κ.σ. Λάδι μπορεί να κάνει την διάφορα) και προτιμήστε τις σπιτικές παρασκευές, όπου μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των θερμίδων σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβάσιμα τα καταστήματα του Πειραιά στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (Ε.Σ.Π.)  ανακοινώνει μια σημαντική κοινωνική δράση, που διευκολύνει την υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του.

Κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει από το 2020 μια Κινητή Μονάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ» σε παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό.

«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η δράση "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.