«Διεκδικούμε Μαζί»: Υπηρεσία ενημέρωσης και υποστήριξης ατόμων με αναπηρία

Η Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υποδέχεται, ενημερώνει, υποστηρίζει και ενδυναμώνει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και τις οικογένειές τους.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων αυτών και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων της λειτουργεί την Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί», η οποία έχει ως σκοπό την ενημέρωση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις παροχές που μπορούν να λάβουν.

Η Υπηρεσία ενημερώνει για όλους τους τομείς των δικαιωμάτων, των κοινωνικών και οικονομικών παροχών: δικαιώματα στην εργασία, εκπαίδευση, υγεία, ανεξάρτητη διαβίωση, προσβασιμότητα, πιστοποίηση της αναπηρίας, πολιτισμός, αθλητισμός, επιδόματα, δελτίο μετακίνησης, φορολογικές μειώσεις και απαλλαγές, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, εκπτώσεις σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αναπηρικό αυτοκίνητο, απαλλαγές από τέλη ταξινόμησης κ.ά

Βασικοί στόχοι της Υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί:

-Παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι φορείς διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

-Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους με σκοπό την αποδοχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

-Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω της διαρκούς παρακολούθησης της νομοθεσίας και των εξελίξεων στο χώρο της αναπηρίας σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

-Υποστήριξη αιτημάτων, παρεμβαίνοντας τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστούν ατομικά και καθολικά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που βιώνουν πολλαπλές διακρίσεις (γυναίκες με αναπηρία, μητέρες παιδιού με αναπηρία, παιδιά και νέοι/νέες με αναπηρία, πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία).

-Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της Υπηρεσίας σχεδιάζουν εξατομικευμένη παρέμβαση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, συντάσσοντας όταν απαιτείται σχετικές συνηγορίες και παρέχοντας υποστήριξη μέσω συμβουλευτικής προσέγγισης.

Στην Υπηρεσία μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά ή δια ζώσης, Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 8.00-16.00μμ.

Είτε είστε κάτοικος Ελλάδας, είτε είστε κάτοικος εξωτερικού μπορείτε να απευθυνθείτε στα Κεντρικά Γραφεία στην Αθήνα στο τηλέφωνο +30 210 9949837, στο Fax: +30 210 5238967, στο E- mail esaea@otenet.gr ή στα κατά τόπους Παραρτήματα.

Η Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί», μετά από σύντομη διακοπή λόγω καλοκαιρινών διακοπών, θα επαναλειτουργήσει κανονικά από τις 21 Αυγούστου.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: https://www.esamea.gr/el

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών»: Ψυχοεκπαιδευτική συνάντηση από την ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 18.00-20.00μμ ξεκινούν οι δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων σε συνεργασία με το Karkinaki και τα Μαθήματα Ζωής. Θέμα της πρώτης συνάντησης είναι «Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών».

Παιδιά και ζώα: Συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», οι γονείς είναι αναγκαίο να ενημερώνονται κατάλληλα και να ακολουθούν βασικούς κανόνες ώστε η σχέση κατοικίδιου-παιδιού να είναι ασφαλής.

Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας από το «EYES OF LIGHT»

Στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, υποδεχόμαστε με χαρά μια νέα συνεργασία με το Eyes Of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία.