Μπορεί η γιόγκα να αυξήσει το ύψος μου;

Η γιόγκα δεν θα αυξήσει το σκελετικό σας ύψος, το οποίο δεν μπορεί να μεταβληθεί  μετά την ηλικία των 20 ετών. Η γενετική, ο τρόπος ζωής και η διατροφή σας είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το ύψος σας.Ακόμα κι αν καταφέρετε να αυξήσετε ελαφρώς το ύψος σας μειώνοντας τη συμπίεση των δίσκων στη σπονδυλική σας στήλη, η αλλαγή θα είναι αμελητέα και μπορεί να διαφέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις δραστηριότητές σας.

Η γιόγκα, ωστόσο,  υποστηρίζει την καλή στάση του σώματος και μπορεί να δημιουργήσει μυϊκή δύναμη, η οποία βελτιώνει τη στάση σας. Έτσι, μπορεί να φαίνεστε και να αισθάνεστε ψηλότεροι, αφού η σπονδυλική σας στήλη θα είναι σε ευθεία στάση. Η διατήρηση μιας τέτοιας θέσης μπορεί να επιμηκύνει το σώμα σας μερικές ίντσες. Μπορεί να νιώσετε ιδιαίτερα αυτή την επέκταση στο πάνω μέρος του σώματός σας, αν και το κάτω μέρος του σώματός σας επίσης παίζει ρόλο.

Επιπλέον, η γιόγκα καλλιεργεί την επίγνωση της αναπνοής

Καθώς μαθαίνετε να εστιάζετε στην αναπνοή σας όλη την ημέρα, μπορείτε φυσικά να διατηρήσετε καλή στάση, ώστε να είστε σε θέση να αναπνέετε με τη μέγιστη χωρητικότητά σας.

Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι ο συνδυασμός της επίγνωσης της αναπνοής και της καλύτερης στάσης του σώματος σας δίνει περισσότερη ενέργεια.

Η γιόγκα αποτρέπει ακόμη τον εκφυλισμό των μυών

Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι, κάτι που βοηθά στην πρόληψη του εκφυλισμού των μυών.

Ο εκφυλισμός των μυών μπορεί να συμβεί λόγω αδράνειας ή γήρανσης και να επιβαρύνει τη στάση του σώματός σας. Η γιόγκα βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και ευελιξίας που απαιτούνται για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Εάν έχετε απώλεια ύψους λόγω σκολίωσης ή κύφωσης, η γιόγκα και άλλες ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στη διόρθωση των ανισορροπιών στη σπονδυλική σας στήλη. Είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, να λαμβάνετε μέτρα για τη μείωση της φλεγμονής και να περιορίζετε το άγχος στο ελάχιστο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».