Γιατί δεν πρέπει να ζυγίζεστε συχνά

Αν κάθε φορά που ξεκινάμε μια δίαιτα ζυγιζόμαστε καθημερινά, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα που δεν είναι αληθή. Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη κίνδυνος…

Έτσι συνήθως απογοητευόμαστε και εγκαταλείπουμε κάθε προσπάθεια πριν την ώρα της. Οι μεταβολές του σωματικού μας βάρους εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Άλλωστε είναι γνωστό πως η κατανάλωση αλατιού, η προεμμηνορυσιακή περίοδος, η κακή ενυδάτωση μπορούν να μεταβάλλουν τα κιλά μας δημιουργώντας «πλαστά» νούμερα στην ζυγαριά.

Ακόμη στο πλαίσιο σχετικής μελέτης η οποία παρακολούθησε τις πρακτικές ζυγίσματος 1.900 νεαρών ενηλίκων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ζυγίζονται συχνά παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και ανησυχίας για το βάρος τους αφού σκέφτονται συνεχώς αν είναι αρκετά αδύνατοι ή έχουν το φόβο του να παχύνουν με συνέπεια την χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Γι’ αυτό καλό είναι να ζυγιζόμαστε μια φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένη ώρα και μέρα, στην ίδια ζυγαριά,  ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο έγκυρα…

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.

7 αντιφλεγμονώδεις τροφές που βοηθούν στην ψωρίαση

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη «διατροφή για την ψωρίαση», ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί τις εξάρσεις.

Καφεΐνη: Σύμμαχος ή εχθρός της κακής διάθεσης;

Μας «ανεβάζει» τελικά ή μας «ρίχνει»; Η απάντηση είναι σημαντική μιας και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα φλιτζάνι καφέ.