Ο ρόλος της οικονομικής κρίσης στη διατροφή μας

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση τις διατροφικές μας συνήθειες και ποιες είναι οι συνέπειες που έχει στη διατροφή μας; Η Ειρήνη Ρουσινέλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απαντάει

 

Η οικονομική κρίση που βιώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος αγοράς τροφίμων, οδηγεί σε αλλαγές διατροφικών συνηθειών που επηρεάζουν τον οργανισμό.

Γράφει  Ειρήνη Ρουσινέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Το βάρος του πληθυσμού παρουσιάζει αύξηση λόγω της κατανάλωσης τροφών κακής ποιότητας. Στην εποχή μας η παχυσαρκία είναι η ασθένεια των φτωχών λόγω της αυξημένης κατανάλωσης γρήγορου και φτηνού φαγητού που είναι πλούσιο σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά πχ πίτσες, σουβλάκια, πατατάκια, σνακ, γλυκά κ.λ.π. Η μειωμένη κατανάλωση ψαριών, φρέσκων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών,  οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να προγραμματίζουμε το μενού της εβδομάδας, υιοθετώντας υγιεινές επιλογές που βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή,  κάνοντας στη συνέχεια τις αγορές μας με λίστα.

Έτσι παίρνουμε τα απαραίτητα τρόφιμα, δεν κάνουμε σπατάλες και δεν πετάμε φαγητό. Χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο στη κουζίνα και να ακολουθήσουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που ταυτίζονται με το μεσογειακό πρότυπο, όπου τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πώς να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών

Ένα σπίτι που αντανακλά χαρά, αγάπη και αποδοχή χαρίζει στο παιδί ηρεμία και ασφάλεια και ενισχύει την αυτοεκτίμησή του.

Ιγμορίτιδα: Χρήσιμες συμβουλές αντιμετώπισης

Υπολογίζεται ότι περίπου 2 στους 10 ενήλικες ταλαιπωρούνται από τα επίμονα συμπτώματα της ιγμορίτιδας, μια λοίμωξη που μπορεί να επηρεάσει την όσφρηση και την ποιότητα ζωής του πάσχοντα.

Κ. Νταλούκας – Έξαρση Ιλαράς: Ελέγξετε άμεσα την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών σας!

 Ο Κωνσταντίνος Νταλούκας, Παιδίατρος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά τον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.