Ο ρόλος της οικονομικής κρίσης στη διατροφή μας

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση τις διατροφικές μας συνήθειες και ποιες είναι οι συνέπειες που έχει στη διατροφή μας; Η Ειρήνη Ρουσινέλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απαντάει

 

Η οικονομική κρίση που βιώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος αγοράς τροφίμων, οδηγεί σε αλλαγές διατροφικών συνηθειών που επηρεάζουν τον οργανισμό.

Γράφει  Ειρήνη Ρουσινέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Το βάρος του πληθυσμού παρουσιάζει αύξηση λόγω της κατανάλωσης τροφών κακής ποιότητας. Στην εποχή μας η παχυσαρκία είναι η ασθένεια των φτωχών λόγω της αυξημένης κατανάλωσης γρήγορου και φτηνού φαγητού που είναι πλούσιο σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά πχ πίτσες, σουβλάκια, πατατάκια, σνακ, γλυκά κ.λ.π. Η μειωμένη κατανάλωση ψαριών, φρέσκων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών,  οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να προγραμματίζουμε το μενού της εβδομάδας, υιοθετώντας υγιεινές επιλογές που βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή,  κάνοντας στη συνέχεια τις αγορές μας με λίστα.

Έτσι παίρνουμε τα απαραίτητα τρόφιμα, δεν κάνουμε σπατάλες και δεν πετάμε φαγητό. Χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο στη κουζίνα και να ακολουθήσουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που ταυτίζονται με το μεσογειακό πρότυπο, όπου τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διατροφικές Αλλεργίες και Θηλασμός

Σε αντίθεση με ότι έχεις ακούσει, η κατανάλωση φυστικιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, δεν αυξάνει τις πιθανότητες το μωρό να αναπτύξει αλλεργία στα φυστίκια.

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: μια πολύπλοκη νόσος με δύσκολη διάγνωση

Η εργαστηριακή προσέγγιση του Λύκου μπορεί να αποδειχθεί μια ενδιαφέρουσα αλλά και απαιτητική διαδικασία.

Πανοραμική ακτινογραφία δοντιών: Σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία;

Είναι η μοναδική ακτινογραφική τεχνική που δίνει τη δυνατότητα στον Οδοντίατρο να δει σε μια εικόνα όλα τα δόντια και τα οστά τόσο της άνω όσο και της κάτω γνάθου, καθώς και τις κροταφογναθικές διαρθρώσεις.