Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού

Για να απολαύσουμε ΟΛΟΙ την ζωή… «Περπάτησε» με όποιον τρόπο μπορείς δίπλα μας!

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ σήμερα… Μία Ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και ανάδειξης σημαντικών πτυχών της ανθρώπινης ζωής… αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που έχουν υποστεί τραυματισμούς – βλάβες του νωτιαίου μυελού, μετά από τροχαία ατυχήματα, βουτιές σε αγεωγράφητα νερά, πτώσεις, ασθένειες, κ.α.

Μια Παγκόσμια Ημέρα η οποία αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημαντικότητα του προβλήματος της Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού, την πολυπλοκότητα της αποκατάστασης, της προσαρμογής, αλλά και της επανένταξης των ατόμων αυτών στην κοινωνία, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Φέτος λοιπόν, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, προέβαλε μέσα από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού που οργάνωσε και φιλοξένησε στην Θεσσαλονίκη, δύο πολυδιάστατα και πολυσήμαντα ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της κινητικής αναπηρίας.

Το πρώτο είναι ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική ένταξη, την ανεξαρτητοποίηση, το οικογενειακό περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κακώσεις, ενώ το δεύτερο αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών, ανοίγοντας έτσι νέα κεφάλαια και νέους διαλόγους, σε ένα περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταλλάσσεται.

Το μήνυμα λοιπόν για την σημερινή Ημέρα είναι ότι: Για να απολαύσουμε ΟΛΟΙ την ζωή… «Περπάτησε» με όποιον τρόπο μπορείς δίπλα μας! Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζοντας τις εκστρατείες ενημέρωσης γύρω από τα θέματα αυτά, διοργανώνει σε συνεργασία με  άλλους φορείς διαδικτυακή συζήτηση (στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ) και ώρα 20:00, με θέμα: «Η πρόσβαση σε υπηρεσίες για Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού – Μια ζωή λιγότερο  πολύπλοκη».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην αφίσα, ενώ για παρακολούθηση της συζήτησης συνδεθείτε στο παρακάτω λινκ:

https://us02web.zoom.us/j/81444072076?pwd=Z25aRzlueWkzUkpDcjBobjdkejNjZz

09#success

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».