Αν και ο εφευρέτης της αυθεντικής συνταγής μούσλι είναι ο διατροφολόγος Maximilian Bircher-Benner, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή του και να την προσαρμόσετε στα δικά σου γούστα.
Συνταγή
Μουλιάζουμε μία κουταλιά της σούπας βρώμη σε τρεις κουταλιές της σούπας νερό και αφήνουμε το μείγμα μας σκεπασμένο για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών, 2 τριμμένα μήλα και 1 κουταλιά της σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα.
Αν είμαστε σε μεγάλα κέφια μπορούμε στην παραπάνω συνταγή να προσθέσουμε καρύδια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα) και φυσικά σοκολάτα, κατά προτίμηση μαύρη, για να μην μετατρέψουμε το μούσλι σε θερμιδική βόμβα.
Αποθήκευση: Όταν φτιάξουμε το μούσλι μας (μπορούμε να φτιάξουμε δύο διαφορετικά μούσλι, ένα με φρούτα π.χ και ένα με σοκολάτα), τα βάζουμε σε γυάλινα βάζα και τα τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, όχι όμως στο ψυγείο γιατί η υγρασία θα τα «πανιάσει».