Η μοναξιά «ραγίζει» καρδιές

H μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν απειλή για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι καταστάσεις αυτές συνδέονται με κατά 29% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και 32% εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου από αυτές τις αιτίες. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση δεν υφίστανται δεδομένα αναφορικά με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία των μοναχικών ατόμων ή εκείνων που είναι απομονωμένοι κοινωνικά.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν ξαφνιάζουν ωστόσο τους ειδικούς: «Περισσότερα από σαράντα έτη ερευνών έχουν αποδείξει ξεκάθαρα ότι η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεδομένης της διάστασης αυτών των φαινομένων στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος στη δημόσια υγεία είναι πολύ σημαντικός» αναφέρει η Crystal Wiley Cené, καθηγήτρια κλινικής ιατρικής και επικεφαλής της μελέτης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».