Άλτσχάιμερ: φροντίστε τα δόντια σας για να την προλάβετε

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, πλένετε τα δόντια σας και γενικότερα φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή για να προλάβετε.

Σουηδοί και Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 100 ζευγάρια διδύμων και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χάσει πολλά δόντια εξαιτίας παθήσεων των ούλων είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες φλεγμονές, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Επομένως, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε το νήμα 2 φορές την ημέρα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».