laser Μυωπίας: Πώς να προετοιμαστείτε πριν από το χειρουργείο

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε επέμβαση έτσι και στην περίπτωση που πρόκειται να υποβληθείτε σε laser μυωπίας υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό σας

Καλό είναι πριν από την επέμβαση να συζητήσετε την κατάσταση της υγεία σας με το γιατρό σας, και να του παρέχετε κάποιες πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενήμερος για θέματα υγείας που σχετίζονται με τα μάτια σας, καθώς και για γενικότερες ανησυχίες ή προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε ή είχατε στο παρελθόν. Βεβαιωθείτε, επίσης,  ότι ο γιατρός σας γνωρίζει ακριβώς ποια φάρμακα λαμβάνετε σε τακτική βάση, καθώς και οποιαδήποτε φάρμακα στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί. Τέλος, Συζητήστε ό,τι απορίες έχετε με το γιατρό σας και ζητήστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για την επέμβαση και την αναμενόμενη μετεγχειρητική σας πορεία.

Αποφύγετε να φοράτε μακιγιάζ ματιών

Για μία έως δύο ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ στα μάτια, θα πρέπει να διατηρείτε την περιοχή των ματιών σας καθαρή και χωρίς μακιγιάζ. Οποιαδήποτε υπολείμματα παραμένουν κατά μήκος των βλεφαρίδων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Καθαρίζετε απαλά, αλλά σχολαστικά τα μάτια σας τις ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει το μακιγιάζ.

Αντικαταστήστε τους φακούς επαφής με γυαλιά

Αν πρόκειται να υποβληθείτε σε laser μυωπίας μην φορέσετε φακούς επαφής για 1-2 εβδομάδες για να μετρήσει ο οφθαλμίατρός σας με ακρίβεια  τη μυωπία σας. Η μέτρηση θα γίνει και μετά από κυκλοπληγία, δηλαδή, αφού σου βάλει σταγόνες που θα μεγαλώσουν τις κόρες των ματιών σας. Αν έχετε ξηροφθαλμία θα πρέπει αυτή να αντιμετωπιστεί πριν από την επέμβαση. Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος της ξηροφθαλμίας είναι και τα τεχνητά δάκρυα με υαλουρονικό οξύ. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κάποιο τέτοιο προϊόν βεβαιωθείτε ότι περιέχει υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους, όπως είναι το OPTIVE FUSION. Σε κάθε περίπτωση συζητήστε με το γιατρό σας το πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Η προεγχειρητική εκτίμηση γίνεται συνήθως στο οφθαλμολογικό κέντρο, με εξειδικευμένα μηχανήματα, τουλάχιστον μια μέρα πιο μπροστά για να υπάρχει χρόνος προγραμματισμού και να συζητήσετε μαζί με τον οφθαλμίατρο σας την τεχνική που θα ακολουθηθεί.

Αποφύγετε κρέμες, αρώματα ή λοσιόν

Τις ημέρες πριν από τη διαδικασία χειρουργικής επέμβασης ματιών με λέιζερ, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το δέρμα του προσώπου σας εντελώς απαλλαγμένο από ενυδατικές ουσίες, και  αρώματα. Εάν αυτά έρθουν σε επαφή με τα μάτια, ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει καλά  την ημέρα της επέμβασης σας…

…και ότι έχετε ενημερώσει τους οικείους σας εκ των προτέρων. Οργανωθείτε για να σας μεταφέρει κάποιος από και προς το νοσοκομείο σας. Θυμηθείτε δεν επιτρέπεται να οδηγείτε την ημέρα της επέμβασης. Τα μάτια σας πρέπει να επουλωθούν πριν ο χειρουργός σας συμβουλεύσει να οδηγήσετε ξανά με ασφάλεια. Φορέστε κάτι άνετο εκείνη την ημέρα και φορέστε κάτι ζεστό.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έλεγχος του Στρες για μια Υγιή και Ευτυχισμένη Ζωή: Ομιλία του Δρ Γεωργίου Χρούσου

Ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος στην ομιλία του θα αναλύσει γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος του άγχους για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

«Τρίποντο στη ζωή» για τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις Εργασιακές Ομάδες Μπάσκετ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και του αμυντικού κολοσσού Lockheed Martin, για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΕΚΜ: Έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΜ) ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille.