Κρυολόγημα: ποια βιταμίνη βοηθάει στην αντιμετώπιση του;

Μάθετε πώς συνδέεται η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης -που δεν είναι η C- με τις ιώσεις και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και που θα τη βρείτε

Οι αναφορές δείχνουν ότι πολλοί Έλληνες έχουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D παρόλο που  χώρα μας έχει ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Η έλλειψη σε βιταμίνη D μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα και προβλήματα, όπως κακή ανάπτυξη των οστών, καρδιαγγειακά προβλήματα και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το πόρισμα μιας σχετικής μελέτης του 2012 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics αναφέρει ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ελέγχονται για επαρκή επίπεδα βιταμίνης D. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για όσους έχουν σκούρο δέρμα, καθώς δεν παίρνουν τη βιταμίνη D τόσο εύκολα από την έκθεση στο ηλιακό φως.

Που θα τη βρείτε

Στις τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης D περιλαμβάνονται οι κρόκοι αυγών, τα μανιτάρια, ο σολομός, οι κονσέρβες τόνου και μοσχαρίσιο συκώτι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμπληρώματα βιταμίνης D από φαρμακείο σας. Επιλέξτε συμπληρώματα που περιέχουν D3 (χοληκαλσιφερόλη), καθώς είναι καλύτερα στην αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση ενημέρωσης: «Μαζί κάνουμε τη διαφορά για τους ασθενείς με ΙΦΝΕ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ στις 19η Μαΐου, η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) και ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό την Κυριακή 19 Μαΐου.

Ξεκινά η υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για τους υποψηφίους με χρόνιες παθήσεις

Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

Μάθε τα πάντα για τη ρύθμιση της πίεσης

Με τα θεραπευτικά όπλα που διατίθενται σήμερα, πάνω από 95% των ασθενών με υπέρταση μπορούν να ρυθμιστούν άριστα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.