Ένας ακόμη λόγος να κοιμηθείτε περισσότερο στις γιορτές

Τώρα που είναι γιορτές ίσως έχετε περισσότερο χρόνο και μπορείτε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω. Δείτε που θα σας ωφελήσει αυτό…

Ο ύπνος υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν λιγότερες από 5 ώρες τη νύχτα είχαν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κάποια ίωση σε σύγκριση με όσους κοιμόντουσαν περισσότερες από 7 ώρες. Όσοι κοιμόντουσαν 5-6 ώρες είχαν 4,24 φορές περισσότερες πιθανότητες.

Ορισμένα δεδομένα υποδηλώνουν επίσης ότι ο σωστός ύπνος μπορεί να βελτιώσει τις αποκρίσεις αντισωμάτων του σώματός σας στα εμβόλια κατά της γρίπης. Πρόσφατα, τα προκαταρκτικά δεδομένα έρευνας έδειξαν ότι ο επαρκής ύπνος πριν και μετά τον  εμβολιασμό κατά της COVID-19 μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για την καλύτερη κατανόηση αυτής της πιθανής σύνδεσης.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.