Πως θα αντιμετωπίσετε τη ρινική καταρροή

Συνήθως, η καταρροή προκαλείται από κρυολόγημα. Το φλέμα που δεν αποστραγγίζεται από τα ρουθούνια συσσωρεύεται στον λαιμό προκαλώντας σας πρόβλημα στην αναπνοή ή βήχα. Αν έχετε κάποιο κρυολόγημα, ζητήστε από τον γιατρό σας να σας προτείνει κάποιο ρινικό αποσυμφορητικό. Αν, ωστόσο, το μπούκωμα επιμένει ίσως να πρόκειται για κάποια αλλεργία. Το αποσυμφορητικό θα βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε και αλλεργιολόγο, ο οποίος θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα σας προτείνει την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Φροντίστε να φυσάτε από ένα ρουθούνι τη φορά.Διαφορετικά, μπορείτε να δημιουργήσετε πίεση που προωθεί τη βλέννα προς στα ιγμόρειά σας αντί να τα αποστραγγίζει.
  • Πίνετε πολλά υγρά. Η συνήθεια αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους ρινικούς σας ιστούς υγρούς, γεγονός που μπορεί να χαλαρώσει τυχόν συμφόρηση. Η διατήρηση της ενυδάτωσης θα βοηθήσει επίσης το σώμα σας να καταπολεμήσει τυχόν λοιμώξεις ή ιούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρινική καταρροή.
  • Σύμφωνα με το John Hopkins Medicine, η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ξηρές βλεννώδεις μεμβράνες, γεγονός που επιδεινώνει τη συμφόρηση.
  • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Ένας υγραντήρας μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες σε εσωτερικούς χώρους που προκαλλούνται τα ακάρεα σκόνης και τις αλλεργίες στη μούχλα, αλλά μια πολύ ξηρή ατμόσφαιρα μπορεί επίσης να ερεθίσει τις ρινικές οδούς. Ο στόχος σας είναι να διατηρείτε τη σχετική υγρασία του σπιτιού γύρω στο 40 με 50 τοις εκατό.Εάν είναι υψηλότερη από αυτό το επίπεδο, δημιουργείτε ένα περιβάλλον όπου τα ακάρεα σκόνης και η μούχλα θα ευδοκιμήσουν.
  • Εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί στο πρόσωπό σας πολλές φορές την ημέρα καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα ιγμόρειά σας, τα οποία μπορεί να ερεθιστούν από τον ξηρό αέρα. Η φλεγμονή των ρινικών κόλπων μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη και προσθέτοντας θερμή ελαφριά πίεση, θα μειώσετε το πρήξιμο και θα περιορίσετε τα συμπτώματα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.